Kariškių lopšinė Naujininkų gyventojams – sirenų kauksmas

Vilniaus Naujininkų rajone esančio daugiabučio Panevėžio gatvėje gyventojai iš antradienio į trečiadienį pirmą kartą išsimiegojo po beveik savaitę trukusios nemigos. Panevėžio g. 40 gyvenantiems vilniečiams naktys nuo praėjusio trečiadienio virto košmaru: iki ankstyvo ryto kaukdavo sugedusi signalizacija kariuomenės patalpose Kapsų gatvėje, o policija negalėjo ar nedrįso įspėti kariškių.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 5, 2012, 10:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:34 PM

Naujininkuose, Panevėžio g. 40 name, gyvenantys vilniečiai trečiadienį atsibudo išsimiegoję po beveik savaitę trukusios nemigos. Naktimis atrodydavo, kad prasidėjo karas: nuo maždaug 9 val. vakaro iki 6 val. ryto kaukdavo sugedusi signalizacija Kapsų gatvės kariniame objekte, kuriame įsikūręs Lietuvos kariuomenės štabas ir Karo policijos Vilniaus įgula.

Gyventojai ne kartą kreipėsi į policiją prašydami sutramdyti triukšmadarius, bet prašymai atsimušdavo kaip žirniai į sieną: policininkai nenorėjo trukdyti kariškių dėl tokio menkniekio, kaip gyventojų miegas.

„Policininkai į mūsų skundus atsakė trumpai: ten karinis objektas, Karo policija, mes nieko negalime padaryti. Atrodo, kad Karo policija yra neliečiama kasta, jiems negalioja naktimis triukšmauti draudžiantys įstatymai. Per šią savaitę man sukilo kraujospūdis, dienomis vaikščiojau tarsi zombis, pusiau miegodama. Įsivaizduokite, kaip mūsų namo žmonėms reikėjo dirbti nemiegojus kelias naktis iš eilės“, – skundėsi Panevėžio gatvės daugiabutyje gyvenanti Eglė Gudaitienė.

Jai ir kitiems netoli karinio objekto esantiems gyventojams keista ir pikta, kodėl kariškiai taip ilgai delsė sutvarkyti signalizaciją, tai neturėjo būti labai sudėtinga.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai Skomantas Povilionis pripažino, kad Jungtinio štabo patalpose Kapsų gatvėje iš tiesų buvo sugedusi signalizacija, gauta gyventojų skundų.

S. Povilionio atsakyme į portalo klausimus rašoma, kad signalizacija buvo įsijungusi rugsėjo 2, 3 ir 4 naktimis. Šalia įsikūrusio daugiabučio gyventojai tvirtino, kad naktimis sirena kaukė nuo praėjusio trečiadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.