A. Kubilius gina partijos sprendimą suspenduoti Panevėžio merą

Konservatorių lyderis premjeras

A. Kubilius pabrėžė, kad partijos kandidatai svarstomi apygardose, tvirtinami taryboje, ir šios procedūros būtina laikytis.<br>P. Mantauto asociatyvi nuotrauka
A. Kubilius pabrėžė, kad partijos kandidatai svarstomi apygardose, tvirtinami taryboje, ir šios procedūros būtina laikytis.<br>P. Mantauto asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 10:32 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:28 PM

„Man tenka apgailestauti, kad pasirinktas veikimo būdas yra visiškai netinkamas, nelabai buvo galima suprasti, kodėl toks motyvas pasirinktas, todėl priežiūros komitetas ėmėsi to, kas visiškai aišku ir įrašyta įstatuose ir suspendavo narystę. Tokie veiksmai yra netoleruojami“, - Žinių radijui sakė A. Kubilius.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų taryba Vakarinėje vienmandatėje apygardoje iškėlė įtariamojo baudžiamojoje byloje Seimo nario Vito Matuzo kandidatūrą, o V. Satkevičius nutarė šioje apygardoje balotiruotis kaip nepriklausomas kandidatas. Dėl tokio žingsnio partijos priežiūros komitetas suspendavo mero narystę partijoje.

A. Kubilius pabrėžė, kad partijos kandidatai svarstomi apygardose, tvirtinami taryboje, ir šios procedūros būtina laikytis.

„Ir merams, visiems nariams taikomi tokie pat standartai“, - kalbėjo partijos pirmininkas.

„Dėl V.Matuzo kandidatavimo buvo svarstoma partijos taryboje, savo nuomonę buvo galima išsakyti ir reitinguojant kandidatų sąrašus. O dėl visų kaltinimų - gal palaukime tikslesnių duomenų, oficialiai suformuluotų kaltinimų, teisminio proceso, ir tada matysime, kas buvo teisus - ar V.Matuzas, kuris sako, kad yra nekaltas, ar tie, kurie jį kaltina“, - teigė A.Kubilius.

Jis priminė, kad rinkimuose dalyvaus ir buvęs Panevėžio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Povilas Urbšys, tyręs V.Matuzo bylą.

„Panevėžys šiuo metu yra įdomus Lietuvos kraštas - brangus miestas, bet atrodantis tikrai politine prasme ganėtinai įdomiai“, - sakė A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.