Gargždų rinkėjai gręžiasi nuo P. Gražulio

Ugningomis kalbomis ir skandalingu elgesiu garsėjantis parlamentaras Petras Gražulis rinkimuose gali praprasti net 46 proc. savo rinkėjų, kurie už šį kandidatą savo balsą atidavė 2008 m. rinkimuose.

Rinkėjai nežino, ką jų labui per nuveikė šis parlamentaras.<br>R. Danisevičius
Rinkėjai nežino, ką jų labui per nuveikė šis parlamentaras.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-06 16:15, atnaujinta 2018-03-16 22:14

Tai rodo birželio mėnesį Gargždų rinkimų apygardoje nepriklausomos jaunimo pilietinės iniciatyvos „Balsuok atsakingai“ atlikta apklausa. Būtent Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje Petras Gražulis yra iškeltas kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas, be to, šioje vienmandatėje rinkimų apygardoje jis rinkimus laimėjo 2008 m. (kaip partijos narys) bei 2004 m. (kaip nepriklausomas kandidatas).

Kaip parodė apklausa, beveik pusė rinkėjų, kurie 2008 m. Seimo rinkimų metu palaikė P. Gražulį vienmandatėje rinkimų apygardoje, per ateinančius rinkimus už šį kandidatą nebalsuos (taip pažymėjo 21 proc. rinkėjų) arba nežino, ar palaikys Petrą Gražulį (25 proc. apklaustų kandidato rinkėjų).

Paklausti, kokios priežastys lėmė tokį apsisprendimą, rinkėjai nurodė, kad P. Gražulis per savo kadenciją Seime nieko nenuveikė dėl rinkėjų (šį atsakymą pateikė 36 proc. apklaustųjų) ar kad juos nuvylė partijos, kuriai priklauso kandidatas, politika ar papiktino paties P. Gražulio elgesys. Be to, daugiau nei trečdalis (36 proc.) rinkėjų mano, jog Seime reikia naujų narių ir jie būtų linkę balsuoti už nepriklausomą kandidatą.

Rinkėjai, kurie balsavo už P. Gražulį per 2008 m. Seimo rinkimus, bet šiandien nežino, ar vėl jį palaikyti, tikisi, kad kandidatų sąrašuose ras priimtinesnių kandidatų.

Paklausti, ar galėtų įvardinti P. Gražulio darbus šioje Seimo kadencijoje, minėjo, jog jis rūpinasi žmonėmis, dalyvauja miesto šventėse, dovanoja gėles, tačiau konkrečių darbų ar pasiūlymų Seime įvardinti negalėjo.

Apklausą 2012 m. birželio 30 dieną atliko pilietinės jaunimo iniciatyvos savanoriai, kurie Gargždų rinkimų apygardoje apklausė 150 respondentų nuo 18 iki 80 metų amžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.