Panevėžio TS-LKD frakcija pareiškė paramą merui V. Satkevičiui

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

Trečiadienį TS-LKD Priežiūros komitetas sustabdė Panevėžio miesto mero V. Satkevičiaus narystę partijoje.<br>S. Bagdonavičius
Trečiadienį TS-LKD Priežiūros komitetas sustabdė Panevėžio miesto mero V. Satkevičiaus narystę partijoje.<br>S. Bagdonavičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 7:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:05 PM

„Pareiškiame, kad Panevėžio miesto tarybos TS-LKD frakcijos sudėtis nesikeičia. Taip pat norime išreikšti pasitikėjimą miesto meru Vitalijumi Satkevičiumi ir patikinti, kad TS-LKD frakcija miesto savivaldybėje ir toliau dirbs darniai ir produktyviai Panevėžio gerovei“, - teigiama ketvirtadienį išplatintame frakcijos pareiškime.

Jį pasirašė frakcijos pirmininkas Vidmantas Baltramiejūnas, nariai Julius Beinortas, Algis Čeponis, Maurikijus Grėbliūnas, Raimondas Pankevičius ir Darius Staugaitis. Po pareiškimu nėra tik Marijos Danutės Kažukauskienės parašo.

Trečiadienį TS-LKD Priežiūros komitetas sustabdė Panevėžio miesto mero V. Satkevičiaus narystę partijoje. Taip pasielgta, nes meras nevykdo TS-LKD tarybos nutarimo dėl kandidatų patvirtinimo vienmandatėse rinkimų apygardose. TS-LKD taryba Vakarinėje vienmandatėje apygardoje iškėlė Seimo nario Vito Matuzo kandidatūrą, o V. Satkevičius nutarė šioje apygardoje balotiruotis kaip nepriklausomas kandidatas.

„Praėjusią savaitę posėdžiavęs Priežiūros komitetas įspėjo V. Satkevičių, kad jei jis ignoruos TS-LKD tarybos sprendimą dėl kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose tvirtinimo, Priežiūros komitetas spręs narystės partijoje klausimą įstatų numatyta tvarka“, - teigė Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, V.Satkevičius turėjo progą siūlyti savo kandidatūrą tarybai ir reikalauti alternatyvaus balsavimo dėl kitų keliamų kandidatų, tačiau to nepadarė.

Priežiūros komiteto pirmininko teigimu, po narystės sustabdymo galima prašyti ją atkurti. Sprendimą dėl to taip pat priima Priežiūros komitetas.

Sprendimas dėl mero priimtas jam nedalyvaujant, nors į posėdį, A.Anušausko tvirtinimu, jis buvo kviestas.

V.Satkevičius savo ruožtu tvirtino neatsižadantis TS-LKD rinkimų nuostatų ir vylėsi, kad rinkimų rezultatai parodys, kas buvo teisus.

Panevėžio meras anksčiau BNS sakė, kad kelti savo kandidatūrą prieš V.Matuzą jį paskatino kai kurių partijos kolegų išpuoliai prieš jį. V.Satkevičius tvirtino, kad juos organizuoja V.Matuzo patikėtinis, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys konservatorius Viktoras Trofimovas. V.Trofimovas yra kreipęsis į prokuratūrą, prašydamas išaiškinti, kas neteisėtai į darbą priėmė mero patarėją Darių Simėną, kokia dėl to padaryta žala ir prašoma ją išieškoti iš kaltųjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.