Šiluva rengiasi atlaidams

Šeštadienį, rugsėjo 7-ąją,

Pirmąją Šilinių dieną, rugsėjo 7-ąją, Šiluvoje bus paminėtas Jonas Paulius II.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Pirmąją Šilinių dieną, rugsėjo 7-ąją, Šiluvoje bus paminėtas Jonas Paulius II.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:14 PM

Per visą atlaidų laiką į Šiluvą numatytomis dienomis atvykti kviečiamos atskiros visuomenės grupės, įvairios bendruomenės ir institucijos, darbininkai ir tarnautojai, žemdirbiai ir pedagogai, medikai ir slaugytojai, sveiki ir ligoti, jauni ir seni - kiekvienas, kuriam brangi ši Marijos šventovė.

Atvykstantys maldininkai, greta savo asmeninių intencijų, kiekvieną atlaidų dieną kviečiami melstis ir bendromis Lietuvai bei vietos Bažnyčiai aktualiomis intencijomis.

„Šiemet - tai padėka Dievui už 625 metų krikščionišką Lietuvos istoriją ir džiugi mūsų Krikšto jubiliejaus šventė prisimenant, jog prieš 25-erius metus savo tautos Krikšto 600 metų iškilmes Lietuvoje už geležinės uždangos dar negalėjome švęsti laisvai. Šįmet taip pat minime palaimintojo Jurgio Matulaičio metus, prisimindami, kad būtent 1987-aisiais Jonas Paulius II paskelbė apie jo beatifikaciją“, - sakoma Kauno arkivyskupijos pranešime.

Pirmąją Šilinių dieną, rugsėjo 7-ąją, Šiluvoje bus paminėtas Jonas Paulius II. Speciali programa skirta jaunimui - šeštadienį į Šiluvą jie atkeliaus pėsčiomis piligriminiu žygiu. Tos pačios dienos vakarą Šiluvos mokyklos stadione bus rodomas įspūdingasis italų kūrėjo Sandro Di Stefano miuziklas „Karolis“.

Pagrindinės atlaidų iškilmės - rugsėjo 9 d., sekmadienį, švenčiant Šeimų dieną ir dėkojant Dievui už Krikšto malonę bei palaimintąjį J. Matulaitį. Tądien Šiluvą pasieks tris dienas nuo Kryžių kalno keliausiantys piligrimai - X tarptautinio piligrimų žygio dalyviai.

Rugsėjo 14-ąją atlaiduose 150-ųjų gimimo metinių proga bus paminėtas mūsų tautos dainius, prelatas Jonas Mačiulis-Maironis.

Rugsėjo 16-ąją, sekmadienį, Šilinės baigsis meldžiant palaimintojo J. Matulaičio užtarimo.

Pagrindinės atlaidų pamaldos, kurioms vadovaus Lietuvos vyskupai, kasdien vyks 12 val. sakralioje aikštėje priešais baziliką.

Marijos radijas iš Šiluvos tiesiogiai transliuos kasdien, o rugsėjo 9-osios pagrindines šv. Mišias rodys ir LRT televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.