VRK registravo šešių partijų kandidatus rinkimams į Seimą

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

VRK užregistravo šešis Emigrantų partijos kandidatus vienmandatėse apygardose ir 30-ies kandidatų sąrašą.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
VRK užregistravo šešis Emigrantų partijos kandidatus vienmandatėse apygardose ir 30-ies kandidatų sąrašą.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 9:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:05 PM

Seimo rinkimuose dalyvaus Kovotojų už Lietuvą sąjungos, Tautos vienybės sąjungos, Emigrantų partijos, Lietuvos žaliųjų sąjūdžio, Liberalų sąjūdžio ir partijos „Jaunoji Lietuva“ kandidatai.

Kovotojų už Lietuvą sąjunga kelia šešis kandidatus vienmandatėse apygardose, šeši kandidatai įrašyti ir kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje. Šiame sąraše yra Visvaldas Marijus Mažonas, Vytautas Šustauskas, Jurijus Subotinas ir kiti.

Tautos vienybės sąjunga vienmandatėse apygardose iškėlė 15 politikų, daugiamandatėje - 29 kandidatus. Pirmuoju numeriu šiame sąraše įrašytas buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius.

VRK taip pat užregistravo šešis Emigrantų partijos kandidatus vienmandatėse apygardose ir 30-ies kandidatų sąrašą. Lietuvos žaliųjų sąjūdis iškėlė penkis kandidatus vienmandatėse ir daugiamandatėje apygardose, „Jaunoji Lietuva“ - du vienmandatėse ir 31 daugiamandatėje apygardoje. Su pastarąja partija į parlamentą mėgins patekti tėvas ir sūnus Stanislovas Buškevičius bei Stasys Buškevičius, Kauno politikas ir buvęs pramogų verslo atstovas Aušrys Kriščiūnas.

Ketvirtadienį taip pat įregistruoti valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio kandidatai. Ši partija kelia maksimalų - 71 - kandidatų skaičių vienmandatėse apygardose ir 141 kandidatą daugiamandatėje apygardoje. Pirmasis šiame sąraše - partijos lyderis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, toliau eina Seimo narys Algis Kašėta, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, parlamentarė Dalia Kuodytė, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Klaipėdos uosto vadovas Eugenijus Gentvilas, Seimo narys Petras Auštrevičius, Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Rimantas Mikaitis, šachmatininkė Viktorija Čmilytė, buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos direktorius Vitalijus Gailius ir kiti.

Savarankiškais kandidatais taip pat registruoti visus reikalavimus įvykdę Algirdas Bagušinskas, kandidatuojantis Vilkaviškio rinkimų apygardoje, Stasys Tumėnas, besibalotiruojantis Pakruojo-Joniškio apygardoje, ir Juozas Užkurėlis, savo kandidatūrą keliantis Biržų-Kupiškio apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.