Pati nekalčiausia pasaulio valstybė ir jos nekalti gyventojai

Nepaisant lietingų orų, nuolat brangstančio benzino ir maisto produktų mane vis labiau užvaldo nuojauta, kad Lietuva - Nekaltoji šalis. Geriau įsižiūrėjus čia iš tiesų Nekalta viskas ir visur. Ir jau seniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Sep 7, 2012, 5:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:41 PM

Kad tai įrodyčiau, pasitelksiu keletą įvairaus lygio ir įvairaus svorio pavyzdžių. Štai vakar kiemo vaikai primėtė visur bulvių traškučių pakelių (pats mačiau per langą). Kai vesdamas šunį liepiau šiukšles surinkti - anie choru pasakė kad yra nekalti, ir kad šiukšlių primėtė visai ne jie.

Paprasta ir primityvu? Gerai - prašom sudėtingiau - už konstitucijos pažeidimus pašalintas prezidentas jau daug metų atkakliai tvirtina, kad yra nekaltas, o kalta aplinka ir visokie asmeniški kerštai. Sakot, sena, atsibodę ir nuvalkiota?

Tada prašom - keletas naujesnių ir žemiškesnių pavyzdžių. Antai visokeriopas kovotojas Naglis Puteikis patenka į areštinę. Ir, žinoma, yra visiškai dėl to ir apskritai dėl nieko nekaltas. O štai liaudiškas vertybes propaguojantis parlamentaras Arvydas Vidžiūnas įkaušęs pakliūna policijai vairuodamas. Aišku, taip pat nėra dėl nieko kaltas, net pradeda teistis dėl akivaizdaus savo nekaltumo. Arba partijos „iždininkas: V. Matuzas įkliūna prokurorams su kyšiu rankoje. Ir vėlgi - kalti esantys kažkur greta, bet tik ne bet V.Matuzas.

Sakote, asmeniškumai ir personalijos? Štai jums ne personalijos. Nei Vyriausybė (In corpore, kaip sakoma), nei niekas nėra kaltas nei dėl kažkur dingusių milijardų atominių atliekų saugyklos statybose, nei nepradėtoje namų renovavimo istorijoje ir iššvaistytų milijoninių Europos Sąjungos lėšų. Čia, žinokite, nėra kaltųjų.

Suprantama, nei dėl to, kad stambusis kapitalas (pavyzdžiui, „Hanner“) traukiasi iš Lietuvos, nei dėl trijų mistinių sraigtasparnių vietoj šilumos taupymo darbų pirkimo istorijos, taip pat niekas nėra kaltas.

Politika ir spekuliacijos? Žiūrim, ką turim- riaušes Marijampolės kolonijoje sukėlę kaliniai irgi sakosi visai nėra dėl to kalti. Savaime suprantama - ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas J. Kvedaras, FNTT pagautas vogęs FIFA pinigus, taip pat nėra dėl nieko kaltas.

Tikrai - ne be reikalo Lietuva vadinama Šv. Nekaltosios Mergelės Marijos žemė. Čia tiesiog dvelia visuotine nekaltybe, o likus iki rinkimų porai savaičių, turbūt prasidės masinis šventųjų žengimas į dangų.

Kaip sakydavo „iksfailų“ agentas Malderis, stebuklai čia pat - tarp mūsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.