A. Zuoko judėjimas „Taip“ mes iššūkį visose vienmandatėse apygardose

Kuo visuomeninis judėjimas „Taip“, kurio vadovas yra Vilniaus meras Artūras Zuokas, žada išsiskirti iš kitų partijų spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose? Šeštadienį vykusio judėjimo „Taip“ tarybos išplėstiniame posėdyje jo lyderis A. Zuokas paaiškino: „Tuo, kad mes turėsime savo kandidatus visose vienmadatėse apygardose ir suderinsime energiją bei profesionalumą“.

Šeštadienį vyko judėjimo „Taip“ tarybos išplėstinis posėdis. Nuotraukoje: A. Zuokas.<br>D. Umbrasas
Šeštadienį vyko judėjimo „Taip“ tarybos išplėstinis posėdis. Nuotraukoje: A. Zuokas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-08 17:14, atnaujinta 2018-03-16 21:23

Kalbėdamas apie savo politinės jėgos privalumus A. Zuokas minėjo tai, kad stengsis sumažinti Seimo narių skaičių ir siekti, jog parlamentaras negalėtų būti renkamas daugiau kaip dvi kadencijas paeiliui.

„Bet kuriam žmogui po dviejų kandencijų Seime vėl būtų labai sveika pasitikrinti savo galimybes darbo biržoje“, - aiškino A. Zuokas.

Visuomeninis judėjimas „Taip“ iš kitų išsiskirs tuo, jog savo kandidatus kels visose 141 vienmadatėse apygardose.

Anot A. Zuoko, būtina efektyviau panaudoti Europos Sąjungos lėšas, kurių, pašnekovo teigimu, Lietuvoje įstrigę net 4 milijardai litų.

A. Zuokas nusiteikęs prieš naujos atominės elektrinės statybą. „Tai visai nesumažins mūsų priklausomybės nuo Rusijos, nes uraną vis tiek reikės pirkti iš šios šalies“, - dėsto A. Zuokas.

Jo manymu, geriausia išeitis - atsinaujinančio kuro panaudojimas, o ne didelės investicijos į naujos atominės elektrinės statybą.

Portalo lrytas.lt paklaustas, kodėl nebuvo vakar vykusiose Lietuvos ir Slovakijos rinktinių futbolo varžybose (kurios yra puiki proga bet kurio politiko savireklamai) A. Zuokas atsakė, jog tą vakarą praleido draugijoje su kadenciją Lietuvoje baigusia JAV ambasadore A. E. Derse ir buvusiu šalies prezidentu V. Adamkumi.

  „Esu sąrašo numeris vienas, vedu komandą, bet neplanuoju atsisakyti savivaldybės tarybos mandato ir tapti Seimo nariu. Iš karto tai sakome, todėl, kad norime būti atviri ir neturėti jokių paslapčių nuo rinkėjų“, - žurnalistams per šeštadienį vykstantį TAIP tarybos posėdį sakė A.Zuokas.

TAIP kandidatų į eimą sąraše antrą poziciją po lyderio užima parlamentaras Žilvinas Šilgalis, toliau - Miroslavas Monkevičius, Seimo nariai Agnė Zuokienė ir Ligitas Kernagis, Donatas Pilinkus, Rūta Vanagaitė, parlamentaras Vytautas Kurpuvesas, Jūratė Matekonienė, Žydrūnas Savickas.

Taip pat sąraše yra buvusi europarlamentarė Danutė Budreikaitė (12 vieta), parlamentarė Zita Užlytė (17), Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narė Janė Narvilienė (24), buvęs Karinių oro pajėgų vadas Jonas Marcinkus (30).

A.Zuoko inicijuota sąjunga TAIP buvo įkurta praėjusių metų lapkritį, anksčiau pradėto burti visuomeninio judėjimo TAIP pagrindu. Naujai įsteigtos partijos pirmininkas A.Zuokas tuomet jos ideologinį pagrindą sakė esant „atsakingą liberalizmą ir krikščioniškas vertybes“, o jos rinkėjas Seimo rinkimuose apibūdintas kaip „daugiau dešinysis“.

Pastarieji visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad sąjunga TAIP per rinkimus sulauktų apie 3,8 proc. rinkimuose dalyvauti ketinančių gyventojų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.