Chuliganai nuskandino pirkinių vežimėlius Nemune

Prekybos centrų darbuotojams pirkinių vežimėlius tenka rankioti net keleto kilometrų spinduliu aplink parduotuves. Praėjusią savaitę prekybininkai suko galvas, kaip iškrapštyti juos iš Nemuno.

Pačiame nusekusio Nemuno viduryje riogso srovės skalaujami vežimėliai.<br>P. Mantautas
Pačiame nusekusio Nemuno viduryje riogso srovės skalaujami vežimėliai.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė („Laikinoji sostinė“)

2012-09-09 20:09, atnaujinta 2018-03-16 21:09

Kauniečiai vis atsainiau elgiasi su pirkinių vežimėliais.

Praėjusią savaitę du dideli vežimėliai švietė pačiame nusekusio Nemuno viduryje – vienas keturratis ilsėjosi ant dugno žolynų, kitas kėpsojo ties tilto apsaugine atramos tvora.

„Trijų mergelių“ pėsčiųjų tiltu į Panemunę žingsniuojantys kauniečiai mėgsta stabtelėti ir pasidairyti į po kojomis tekantį vandenį. Neseniai vaikai čia susirado naują atrakciją: kuris pirmas upėje pastebės vežimėlį.

Iš kur pirkinių vežimėliai atsirado upėje?

Vienintelis didelis prekybos centras netoliese – „Molas“. Tiems, kurie nuo tilto nusviedė vežimėlius, iš pradžių teko juos puskilometrį stumti ir dar lipti žemyn statokais laiptais.

„Be abejo, jie iš mūsų parduotuvės. Jie nuolat išvežami iš prekybos centro, kartais atgal negrįžta net 10 vežimėlių per dieną“, – patvirtino šio prekybos centro administracijos atstovai.

Parduotuvės darbuotojai su apmaudu stebi, kaip pirkėjai netausoja jų pačių patogumui parūpintos nepigios įrangos. Pirkinių vežimėliai išvežami labai toli nuo parduotuvės, pametami likimo valiai netikėčiausiose vietose.

Prekybos centre veikiančios parduotuvės „Maxima“ atstovai sakė būtinai ieškosiantys pradanginto savo turto, tačiau ar patiems savo jėgomis pavyks ištraukti abu vežimėlius, dar buvo neaišku.

Praėjusį rudenį kitos parduotuvės apsaugos darbuotojams bendrovės turtą teko parsigabenti iš Ramybės parko, esančio daugiau nei už pusės kilometro.

Tada bendrovės „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė sakė, kad vagiami šie vežimėliai palyginti retai, dažniau tenka juos parsivežti iš įvairiausių Kauno centro vietų.

O štai nešiojamų pirkinių krepšelių vagysčių ypač padažnėja, kai prasideda sodų ir daržų darbai. Matyt, krepšeliai panaudojami ūkyje.

Todėl didesnėse parduotuvėse krepšeliai nuo vagysčių apsaugomi specialiais žymekliais, neleidžiančiais jų išnešti už apsaugos vartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.