Č. Juršėnas gina A. Brazausko tilto idėją

Seimo vicepirmininkas

Vilniaus valdžia svarsto Č. Juršėno siūlymą pavadinti A. M. Brazausko vardu Žirmūnų tiltą per Nerį.<br>R. Danisevičius
Vilniaus valdžia svarsto Č. Juršėno siūlymą pavadinti A. M. Brazausko vardu Žirmūnų tiltą per Nerį.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-09-19 11:57, atnaujinta 2018-03-16 16:58

„Tai nekeičia reikalo esmės. A. M. Brazauskas yra toks žmogus, kad jo vardu verta pavadinti ne tik tiltą, bet ir dar gal kai ką daugiau, ir lentos turi būti ten, kur jis kaip nors pasireiškė“, - interviu Žinių radijui trečiadienį teigė Č. Juršėnas.

„Čia yra toks žmogus, kuris pats savaime jungia dvi epochas, o ką tiltas jungia? Du krantus - tai simboliška“, - kalbėjo jis.

Vilniaus valdžia svarsto Č. Juršėno siūlymą pavadinti A. M. Brazausko vardu Žirmūnų tiltą per Nerį. Sostinės savivaldybė šiuo klausimu savo interneto puslapyje skelbė apklausą, ar gyventojai pritartų tilto perkrikštijimui. Anot žiniasklaidos, apklausos rezultatai, iš pradžių buvę nepalankūs šiam sumanymui, vėliau pasikeitė ir tapo priešingi: iš pradžių buvo maždaug 2 tūkst. „už“ ir 8 tūkst. „prieš“, vėliau - 20 tūkst. „už“ ir 8 tūkst. „prieš“.

Šiuo metu savivaldybės interneto puslapyje skelbiamais duomenimis, už pasisakė 483 apklausos dalyviai, prieš – 2382.

„Žinoma, negerai, jeigu taip atsitiko, bet reikia išsiaiškinti, kas tai padarė, kodėl taip atsitiko. Buvo kreiptasi į savivaldybę laiku ir savivaldybė nagrinėjo ir žadėjo, kad viskas bus padaryta“, - tokį rezultatų pasikeitimą įvertino Seimo vicepirmininkas.

Jis taip pat teigė nesutinkantis, kad prezidento A. M. Brazausko atminimui skiriama per mažai dėmesio.

„Manau, kad dėmesio yra pakankamai. (...) Tam tikri atminimo ženklai padaryti ankstesniais metais, netgi jam gyvam esant, o per tuos dvejus metus atsirado ir atminimo lentos, išleistas fotoalbumas ir kiti dalykai padaryti nekalbant apie tokius renginius kaip įvairios konferencijos, susitikimai, pokalbiai.

Manau, kad yra nemažai padaryta, suplanuota ir kaip tik per šias dienas kai kas bus parodyta, pavyzdžiui, pašto ženklo išleidimas“, - interviu Žinių radijui sakė Č. Juršėnas.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas A. M. Brazauskas po sunkios ligos mirė 2010-ųjų birželio 26 dieną Vilniuje.

Lietuvos prezidento pareigas jis ėjo 1993-1998 metais, o 2001-2006 metais buvo Vyriausybės vadovas. Lietuvos tautinio išsivadavimo metu, 1988-1990 metais, A. M. Brazauskas vadovavo Lietuvos komunistų partijai.

Šiomis dienomis vyks jo 80-osioms gimimo metinėms skirti renginiai. Ketvirtadienį A.M.Brazausko 80-osios gimimo metinės bus paminėtos Seimo plenariniame posėdyje.

Minėjimo renginiai rugsėjo 19–22 dienomis vyks Brazauskų namuose Kaišiadoryse, Krašto muziejuje Rokiškyje, Prezidento Tūkstantmečio ąžuolyne Švenčionyse, Lietuvos nacionaliniame muziejuje ir Medininkų pilyje bus pristatytos parodos, Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje organizuojama konferencija.

Rugsėjo 22 dieną, per A. M. Brazausko gimtadienį, Lietuvos pašto į apyvartą išleidžiamas pašto ženklas „Algirdui Mykolui Brazauskui – 80 metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.