Vyriausybė pritarė platesniam istorinės vėliavos su Vyčiu naudojimui

Galutinį sprendimą dėl istorinės vėliavos priims Seimas.

Grupė Seimo narių vėliavą norėtų matyti iškeltą ir prie valstybės institucijų, taip pat - senųjų pilių.<br>J. Stacevičius
Grupė Seimo narių vėliavą norėtų matyti iškeltą ir prie valstybės institucijų, taip pat - senųjų pilių.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 6:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:44 PM

„Tikimasi, jog išplėtus vietų ir progų, kuriomis keliama istorinė vėliava, sąrašą, bus puoselėjama istorinė atmintis ir valstybingumas“, - sakoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Galutinį sprendimą dėl istorinės vėliavos priims Seimas.

Ministrų kabinetas sutarė, jog dėl valstybės istorinės vėliavos naudojimo prie Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų, jų padalinių bei specialiųjų misijų užsienyje turėtų apsispręsti užsienio reikalų ministras, atsižvelgus į tarptautinės teisės normas, diplomatinio protokolo reikalavimus ir valstybės tradicijas.

Vyriausybė taip pat siūlo leisti savivaldybių taryboms pačioms apsispręsti dėl istorinės vėliavos su Vyčiu kėlimo prie savivaldybių įstaigų.

Šiuo metu Lietuvos valstybės istorinė vėliava nuolat iškeliama virš Lietuvos valdovų rūmų Vilniuje, Trakų pilyje ir Karo muziejaus skverelyje Kaune.

Grupė Seimo narių vėliavą norėtų matyti iškeltą ir prie valstybės institucijų, taip pat - senųjų pilių. Pagal pasiūlymą, Gedimino pilies bokšte istorinė vėliava iškiltų Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną liepos 6-ąją ir Žalgirio mūšio dieną liepos 15-ąją.

Istorinės vėliavos su Vyčiu prototipas - per 1410 metų Žalgirio mūšį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės naudotos vėliavos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.