Estijos ir Latvijos ministrai lauks lietuvių balso dėl atominės elektrinės statybos

Jei kitą mėnesį patariamajame referendume Lietuvos žmonės pasisakys prieš atominę elektrinę, jų sprendimas bus gerbiamas. Tai Vilniuje ketvirtadienį pareiškė Latvijos ir Estijos premjerai. Abu jie taip pat deklaravo savo šalių pasiryžimą dalyvauti atominės elektrinės statybose.

Estijos premjeras A. Ansipas (kairėje) ir Latvijos vyriausybės vadovas V. Dombrovskis (dešinėje) sako, kad jų šalys norėtų dalyvauti Visagino atominėje elektrinės projekte.<br>D. Umbrasas
Estijos premjeras A. Ansipas (kairėje) ir Latvijos vyriausybės vadovas V. Dombrovskis (dešinėje) sako, kad jų šalys norėtų dalyvauti Visagino atominėje elektrinės projekte.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Sep 20, 2012, 3:57 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:21 PM

„Žinoma, tai Lietuvos žmonių sprendimas. Estijos vardu norėčiau pasakyti: mes pasišventę šiam projektui, mes norime dalyvauti atominės elektrinės Ignalinoje projekte. Aš nusivilčiau, jei Lietuvos žmonių sprendimas būtų neigiamas“, - sakė Estijos premjeras Andrus Ansipas.

Jis sakė, kad Estija norėtų maždaug 300 megavatų Visagino atominėje elektrinės galių. Tai – maždaug 22 proc. iš planuojamų iš 1350 megavatų galios.

Latvijos vyriausybės vadovas Valdis Dombrovskis apie norą dalyvauti atominės elektrinės statybose kalbėjo atsargiau nei jo kolega iš Estijos: „Mes matome, kad projektas juda į priekį, ir mes susidomėję tuo. Tolesnis mūsų dalyvavimas priklausys nuo referendumo sprendimo.“

Premjerai ketvirtadienį pasirašė susitarimą, kad po referendumo įsteigs bendrą bendrovę, kuri toliau rūpinsis elektrinės statybomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.