Darbo partijos veikėjas žurnalistą gąsdino važiuodamas dviračių taku

Ar galima statyti automobilius ant dviračių tako? Panašu, kad „Darbo partijos“ nariui, kandidatui į Seimą Vytautui Griciui šis klausimas nekyla. Pirmadienį apie pietus pagrindinėje Vilniaus gatvėje jo automobilis su kandidato nuotrauka ir „Darbo partijos“ logotipu stovėjo ant dviračiams skirtos kelio dalies. „Lietuvos ryto“ fotografas Vidmantas Balkūnas užfiksavo šį pažeidimą.

V. Gricius tikino, kad automobilis Gedimino prospekte ant dviračių tako stovėjo tik minutę.<br>V. Balkūnas
V. Gricius tikino, kad automobilis Gedimino prospekte ant dviračių tako stovėjo tik minutę.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 24, 2012, 7:20 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:54 PM

Politikui išėjus iš „Darbo partijos“ būstinės fotokorespondentas ėmė filmuoti. V. Gricius tai pastebėjo. Važiuodamas pro filmuojantį žurnalistą, kuris stovėjo ant dviračių tako, politikas nesivargino aplenkti pėsčiojo ir prariedėjo taip arti, kad automobilis lietė V. Balkūno drabužius.

„Aš ten nestovėjau, aš tik dėjausi daiktus“, - kodėl automobilį buvo palikęs ant dviračių tako, paaiškino kandidatas į Seimą. Jis krovė dėžes su vokais laiškams siųsti. Politikas tikino, kad Gedimino prospekte automobilį buvo palikęs ne ilgiau kaip minutę.

Paklaustas, ar pastebėjo jį filmuojantį žurnalistą ir kodėl taip arti pro jį pravažiavo, paaiškino: „Jis lindo į važiuojamąją kelio dalį, pats lindo po mašina. Aš esu sveiko proto, nevažiuočiau ant žmogaus.“

Kelių eismo taisyklės draudžia statyti automobilį ant dviračių tako ar važiuoti dviračių taku. Už tai numatoma nuo 100 iki 300 litų bauda. Už pirmą nusižengimą per metus skiriama pusė minimalios baudos - 50 litų. Tokio pat dydžio baudomis baudžiami ir ant šaligatvių automobilius palikę vairuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.