Nesuvaldytas liežuvis kerta ir pačiai N. Venckienei

Buvusiai teisėjai, į Seimą žengiančios partijos „Drąsos kelias“ vėliavnešei Neringai Venckienei gresia nauji nemalonumai. Lrytas.lt duomenimis, artimiausiu metu jai gali būti pareikšti įtarimai grasinus policijos komisarui, taip pat Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų, psichologės bei antstolės įžeidimu. Šiuo metu prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų N. Venckienei pareikšti įtarimus trukdymu antstolio veiklai, nepagarba teismui ir teismo sprendimo nevykdymu.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 26, 2012, 2:57 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:50 PM

Vyriausioji rinkimų komisija jau panaikino N. Venckienės neliečiamybę.

Portalo lrytas.lt žiniomis, parlamentą šturmuoti ketinančios partijos „Drąsos kelias“ įkvėpėjos, buvusios Kauno apygardos teismo teisėjos N. Venckienės artimiausiu metu laukia naujas, ne pačių maloniausių susitikimų su teisėsauga etapas. Pareigūnams baigus analizuoti gegužės 17-ąją N. Venckienės tėvų namuose darytus vaizdo bei garso įrašus, jai planuojama pareikšti naujus įtarimus.

Apspardė L. Stankūnaitę, policininkui smogė į galvą

Šių metų gegužės 17-ąją Garliavoje, Kedžių namuose, kai pasitelkus gausias policijos pajėgas buvo įvykdytas teismo sprendimas ir Laimutei Stankūnaitei grąžinta jos dukra, teisėsaugininkai užfiksavo nusikaltimo požymių galinčius turėti N. Venckienės veiksmus.

Nors apie tai niekur nebuvo viešai skelbta, lrytas.lt pavyko sužinoti, kad N. Venckienė galėjo šiurkščiai grasinti aukštam policijos pareigūnui, Kauno rajono policijos komisariato viršininkui, komisarui Romui Oželiui.

Aistros užvirė tuomet, kai neperšaunama liemene vilkėjusi L. Stankūnaitė padedama advokato Gintaro Černiausko ir lydima Kriminalinės policijos biuro pareigūnų iš Kedžių namų išsinešė savo dukrą. Prieš tai N. Venckienė dar suspėjo apspardyti dukrą pasiėmusią L. Stankūnaitę.

Tikriausiai supratusi, kad kova dėl dukterėčios pralaimėta, Kauno apygardos teismo teisėjos pareigas tuomet dar ėjusi N. Venckienė pratrūko. Ji ne tik nemandagiai kalbėjo, bet ir kumščiu į galvą smogė Vilniaus policijos mobiliojo būrio vadui. Tai užfiksuota vaizdo medžiagoje.

Aidėjo keiksmai ir grasinimai

Tuo metu šalia teisėjos N. Venckienės jos tėvų namo viduje buvo policijos pareigūnai, antstolė S. Vaicekauskienė, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos, psichologė. Esą jų akivaizdoje teisėja keikėsi necenzūriniais žodžiais, moteris vadino „k***omis“ bei „st***omis“, taip pat grasino.

Lrytas.lt žiniomis, po operacijos komisaras R. Oželis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Algirdui Kaminskui įteikė tarnybinį pranešimą, kuriame nurodė iš teisėjos N. Venckienės sulaukęs grasinimų.

Komisaras R. Oželis šį faktą patvirtino, tačiau sakė nieko plačiau negalintis komentuoti, nes pasirašęs pasižadėjimą neviešinti ikiteisminio tyrimo medžiagos.

Lrytas.lt pavyko sužinoti, kad kaip grasinimai savo pareigas atliekančiam policijos pareigūnui gali būti traktuojama ši N. Venckienės galimai ištarta frazė: „Tau, ožy, dabar p****c. Tu mus pardavei, dabar niekur darbo nerasi.“

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, kuruojantys dėl Garliavos įvykių pradėtus ikiteisminius tyrimus, sakė disponuojantys informacija apie grasinimus komisarui R. Oželiui. Kol kas dar nepriimtas sprendimas šią medžiagą išskirti į atskirą ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo pareigūnui. Paklausus, kada tai ketinama padaryti, prokurorai užsiminė, kad artimiausiu metu šis klausimas bus sprendžiamas.

Kas kurstė neramumus?

Dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio motinai Laimutei Kedienei ir seseriai N. Venckienei taip pat gali tekti atsakyti už neramumus, kilusius Kaune iš karto po 2009-ųjų spalio 5-ąją įvykdytų žudynių. Laisvės alėjoje prie prokuratūros pastato reguliariai buvo kviečiami rinktis žmonės, deginamos žvakutės, protestuotojai keikė prokurorus, vadino juos pedofilais. Pasitaikė ir smurto atvejų, vienai prokuratūros darbuotojai keli vaikinai smogė į nugarą. Baiminantis naujų išpuolių, prokurorus ėmė saugoti ginkluoti kriminalistai, o įstaigos viduje nuolat budėdavo policijos patruliai.

Bene daugiausia kritikos sulaukė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis. Jį dergė ne tik protestavusi minia, žemino ir N. Venckienė su giminaičiais. Makabriškos protesto akcijos apogėjų pasiekė, kai per eilinį mitingą prie prokuratūros būrelis mažamečių vaikų iš lapų giedojo sudarkytą Lietuvos himną, kurio įžanga skambėjo taip: „Lietuva, Tėvyne mūsų, pedofilų žeme, iš praeities tavo sūnūs vaikus prievartavo.“

Su pareiškimu kreipėsi prokuroras K. Betingis

Principingumu garsėjantis prokuroras K. Betingis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti ikiteisminius tyrimus net pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl šmeižimo, įžeidimo, trukdymo prokuroro darbui ir Lietuvos himno išniekinimo. Pareiškime K. Betingis prašė tyrimus pradėti N. Venckienės, L. Kedienės ir su šiomis moterimis susijusių asmenų atžvilgiu.

Šių metų gegužės 15-ąją ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, netrukus jis perduotas Panevėžio apylinkės prokuratūrai.

Nors praėjo daugiau nei penki mėnesiai, K. Betingis, lrytas.lt žiniomis, iki šiol neapklaustas, panašu, kad tyrimas numestas į stalčių.

Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Evaldas Šidlauskas pripažino, kad pagal K. Betingio pareiškimą iškelta byla yra paskirta nagrinėti jam, tačiau paklausus, kokie procesiniai veiksmai jau atlikti, vengė tiesaus atsakymo. Jis užsiminė, kad narpliojant šią istoriją, kai prie prokuratūros pastato nuolat vykdavo protesto akcijos, būtina išanalizuoti ypač didelį medžiagos kiekį, ją susisteminti. Ar kas nors šį darbą atlieka, taip ir liko neaišku, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras tradiciškai atsakė negalintis komentuoti tyrimo detalių.

Su kandidate į Seimo narius N. Venckiene susisiekti ir išklausyti jos nuomonės nepavyko. Buvusi teisėja kelias dienas iš eilės neatsiliepia mobiliojo ryšio telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.