Misijai Goro provincijoje ruošiasi jau paskutinė Lietuvos karių pamaina

Misijai Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėje (PAG) ruošiasi paskutinė -

Kulkosvaidžio M2HB kursas.<br>PAG-17 karių pasirengimas misijai Afganistane. Sausumos pajėgų mokymo centro karių nuotr.
Kulkosvaidžio M2HB kursas.<br>PAG-17 karių pasirengimas misijai Afganistane. Sausumos pajėgų mokymo centro karių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2012, 8:57 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:39 AM

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, PAG-17 kariams teks susidurti su „ypatingais logistiniais iššūkiais ir vykdyti užduotis misijos uždarymo sąlygomis“.

PAG-17 pamaina yra suformuota daugiausia iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono karių, jai vadovauja Artilerijos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Tomas Masaitis.

„Nuo šių metų gegužės iki rugsėjo vidurio buvo atnaujinami misijai besiruošiančių karių būtinieji individualūs įgūdžiai, o artimiausiu metu PAG-17 kariai pradės pasirengimą vykdyti užduotis junginyje. Šiame etape bus tobulinamos PAG štabo planavimo ir veiklos procedūros, vyks pratybos, kurių metu kariai treniruosis veikti skyriaus, būrio ir kuopos sudėtyje“, - skelbia ministerija

Keli PAG-17 pamainos specialistai grupė neseniai apsilankė Goro provincijos sostinėje Čagčarane veikiančioje PAG bazėje, kur susipažino su situacija operacijos rajone.

„Tai leidžia naujai karių pamainai geriau nustatyti pagrindinius pasirengimo misijai prioritetus ir tinkamai planuoti tolesnes užduotis“, - pažymi KAM.

Rugsėjo 20 dieną krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė paskelbė, jog artimiausiu metu Vyriausybei turėtų būti pateiktas nutarimo projektas dėl Lietuvos karių pasitraukimo iš Afganistano Goro provincijos ir šios provincijos atkūrimo grupės uždarymo iki 2013 metų pabaigos.

Tačiau ji pažymėjo, kad išvedus karius iš Goro misijoje Afganistane ir toliau liks Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos, Oro pajėgų patarėjų grupė, Lietuvos specialiosios misijos apsaugos grupė, nacionalinės paramos elemento (logistikos) kariai ir keli štabo karininkai.

Lietuvos vadovaujama Goro provincijos atkūrimo grupė veikia nuo 2005 metų. Šiuo metu Afganistane iš viso tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Paprastai pamainą Gore sudaro apie 150 kariškių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.