Latvijos premjeras mano, kad santykiai su Lietuva po rinkimų nesikeis

Latvijos ministras pirmininkas V. Dombrovskis gyrė A. Kubiliaus darbą per krizę.<br>T. Bauras
Latvijos ministras pirmininkas V. Dombrovskis gyrė A. Kubiliaus darbą per krizę.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2012, 5:57 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:57 AM

Latvijos premjeras taip pat pagyrė Lietuvos Vyriausybės vadovo Andriaus Kubiliaus darbą krizės metu, sakydamas, kad dėl priimtų sprendimų Lietuvai pavyko grįžti prie ekonomikos augimo be tarptautinių donorų pagalbos.

„Neprognozuoju jokių permainų Latvijos ir Lietuvos santykiuose. Manau, kad Baltijos šalių bendradarbiavimas yra glaudus. Manau, ir ateityje galėsime bendradarbiauti su Lietuvos Vyriausybe, kurią išrinks Lietuvos rinkėjai“, - sakė V. Dombrovskis.

„Mano nuomone, Lietuvos Vyriausybė sunkiai dirbo, įveikdama ekonominę krizę, ir tai padarė be tarptautinių donorų, nors krizė Lietuvoje ir buvo beveik tokia pat sunki, kaip Latvijoje. Didžia dalimi dėl A. Kubiliaus Lietuva sėkmingai įveikė krizę ir grįžo prie spartaus ekonomikos augimo“, - kalbėjo Latvijos premjeras.

V. Dombrovskis Latvijos vyriausybei vadovauja nuo 2009 metų kovo mėnesio.

Paklaustas apie tolesnę Visagino atominės elektrinės projekto eigą V. Dombrovskis teigė, kad pirmiausia reikia sulaukti Lietuvoje vyksiančio referendumo rezultatų.

Seimo rinkimai ir konsultacinis referendumas dėl atominės elektrinės statybos vyks spalio 14 dieną. Apklausos rodo, kad rinkimuose daugiausia balsų turėtų gauti opozicijoje esančios Socialdemokratų ir Darbo partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.