Teismas nenagrinės N. Venckienės ir A. Skučienės skundų dėl VRK sprendimo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atsisakė priimti su partija „Drąsos kelias“ į Seimą ketinančios patekti buvusios Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės bei jos tetos Audronės Skučienės skundus dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo panaikinti joms teisinę neliečiamybę.

Tiek N. Venckienė, tiek A. Skučienė praleido skundų pateikimui nustatytą terminą.<br>T. Bauras
Tiek N. Venckienė, tiek A. Skučienė praleido skundų pateikimui nustatytą terminą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 1, 2012, 3:15 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:03 AM

Kaip teigiama neskundžiamose Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartyse, tiek N. Venckienė, tiek A. Skučienė praleido skundų pateikimui nustatytą terminą.

Imunitetą „Drąsos kelio“ partijos atstovėms VRK panaikino rugsėjo 21 d. Jos šį sprendimą galėjo apskųsti per 5 dienas, tačiau pavėlavo. N. Venckienė ir A. Skučienė skundus paštu išsiuntė rugsėjo 26 d., teisme jie gauti rugsėjo 27-ąją, dieną vėliau, nei įstatymai leidžia skundus pateikti.

N. Venckienė yra įtariama šešiomis nusikalstamomis veikomis: dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnams, nežymaus sveikatos sutrikdymo, nepagarbos teismui ir piktnaudžiavimo globėjos pareigomis.

A. Skučienei yra pareikšti įtarimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas ir pasipriešinimo policijos pareigūnui.

Apklausti N. Venckienę ir A. Skučienę Panevėžio prokurorai bando nuo liepos pradžios, tačiau nesėkmingai. Prieš pirmą apklausą buvusi Kauno apygardos teismo teisėja atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kojos operacija, netrukus kojas išsioperavo ir A. Skučienė.

Po operacijų moterys prokurorams vis pateikdavo pažymas, kad serga ir negali atvykti į prokuratūrą. A. Skučienė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė bandė apklausti jos namuose, tačiau kandidatė į Seimą prieš pat apklausą pasijuto blogai.

Vėliau buvo bandoma ją prisikviesti į apklausas Kaune, tačiau A. Skučienė į jas atvykti nesiteikė. Už apklausos vilkinimą jai buvo skirta 2600 litų bauda.

Abi moterys pasveiko rugsėjo 14 d., kai kaip kandidatės į Seimą įgijo teisinę neliečiamybę. Nors imunitetas joms buvo panaikintas prieš daugiau nei savaitę, prokurorai moterų iki šiol nėra apklausę.

A. Skučienė, teisindamasi užimtumu, apklausas vis atideda, o N. Venckienė su šaukimu pas ją atvykusių policijos pareigūnų  neįsileidžia į namus. Duris atsidarę jos artimieji tikina, kad buvusi teisėja yra išvykusi į susitikimus su rinkėjais, o patys šaukimą paimti atsisako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.