A. Burba: „Po Gruzijos parlamento rinkimų susirėmimų nebuvo pastebėta“

Gruzijos parlamento rinkimus stebintys

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 1:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:26 AM

„Vakarykštis mitingas išsiskirstė nevirtęs jokiomis riaušėmis. Tikimasi, kad rezultatų paskelbimas ir galų gale valdžios perdavimas įvyks taikiai“, - BNS antradienį sakė konservatorius Mantas Adomėnas.

„Žinau, kad teisėsauga yra iš tiesų pasirengusi, kad galimam riaušių ir neramumų scenarijui buvo kruopščiai rengiamasi“, - pridūrė rinkimus Telavio mieste stebėjęs parlamentaras.

Su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misija Tbilisio rajone viešintis Seimo narys Andrius Burba taip pat pabrėžė, jog rinkimai vyksta be susirėmimų.

„Vakar mieste buvo galima pastebėti „Gruzijos svajonės“ šalininkus. Kadangi pasitelkta daug jaunimo, tikrai daug jaunuolių su vėliavomis, automobiliais važinėjo po visą miestą kaip laimėję čempionatą. Bet susirėmimų tikrai nebuvo pastebėta ir pats B.Ivanišvilis šalininkus per radiją ragino ramiai sutikti pergalę, neiti į gatves, nekelti nereikalingų problemų ir aistrų“, - pasakojo A. Burba.

Suskaičiavus apie 20 proc. rinkėjų balsų, pirmauja opozicinė milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio suburta koalicija „Gruzijos svajonė“, ji yra surinkusi apie 53 proc. balsų. Šalies prezidento Michailo Saakašvilio valdančioji partija „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ yra surinkęs apie 41 proc. balsų.

Pasak M. Adomėno, preliminarių rinkimų rezultatų tikimasi maždaug iki vidurdienio, kai savo išvadas apie rinkimus turi pradėti skelbti didžiosios stebėjimo misijos.

Vadovaujant M. Saakašviliui šalis užmezgė glaudžius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, taip pat siekia kada nors įstoti į Europos Sąjungą (ES) ir NATO. B. Ivanišvilis, susikrovęs kapitalą Rusijoje, taip pat žada siekti šių strateginių tikslų, tačiau teigia atkursiantis ir santykius su Maskva.

M. Saakašvilis savo oponentui priekaištauja dėl prorusiškos politikos. Prezidentas savo ruožtu kartais sulaukia kaltinimų autoritariniu valdymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.