Prieš rinkimų mūšį – akibrokštas V. Juozapaičiui Radviliškio turguje

Rinkimų aistros kaista. Kandidatai į Seimą pranašumą vienas prieš kitą bando įrodyti ne tik politinėse diskusijoje, bet ir kibdami vieni kitiems į atlapus turguje.

Iš Radviliškio turgaus V. Juozapaitis su žmona Egle išėjo sugadintos nuotaikos.<br>R. Neverbickas
Iš Radviliškio turgaus V. Juozapaitis su žmona Egle išėjo sugadintos nuotaikos.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas")

2012-10-02 08:46, atnaujinta 2018-03-16 10:39

Į gimtąjį Radviliškį grįžęs dainininkas ir kandidatas į Seimą Vytautas Juozapaitis patyrė akibrokštą turgavietėje.

Jubiliejų švenčiančiai motinai gėlių puokštę nupirkti ketinęs profesorius tikina, jog jį iš turgaus išvijo čia šeimininkaujanti vietos verslininkė, taip pat kandidatė į Seimą 52 metų Laimutė Šlamienė.

Nepriklausoma kandidatė radviliškietė į tai atrėžė, kad į Seimą prasibrauti bandantis konservatorių remiamas 48 metų dainininkas užsiima nešvaria politine reklama.

Dar negirdėto kandidatų į Seimą mūšio aplinkybes bando aiškintis V. Juozapaičio skundą gavusi Radviliškio policija.

Tyrimą dėl incidento pradėjo ir Radviliškio rinkimų apygardos komisija.

Pamatė seklių porą

Prieš penkmetį į Radviliškio garbės piliečius išrinktas V. Juozapaitis praėjusį šeštadienį grįžo į gimtinę pasveikinti 80 metų jubiliejų švenčiančios motinos.

Dainininkas su žmona Egle, dviem dukterimis, žentu ir anūke pirmiausia nuėjo nupirkti sukaktuvininkei gėlių. Vidurdienį centrinėje turgavietėje pasirodę svečiai iš sostinės neskubėdami vaikštinėjo tarp prekeivių.

V. Juozapaitis sakė, jog vos įėjęs į turgavietę pastebėjo, kad juos akylai stebi du žmonės. Menininkas atpažino savo varžovę vienmandatėje apylinkėje L. Šlamienę ir Kęstutį Šlamą.

„Jie stebėjo, ką darau turgavietėje, vėliau kalbino turgaus prekeivius. Kaip suprantu, tardė žmones, apie ką šie kalbėjo su manimi. Jau tada pasijutau lyg grįžęs į sovietmetį”, – šeštadienio įvykius prisiminė V. Juozapaitis.

Dainininkas kvietė policiją

Daugiau kaip pusvalandį po turgavietę vaikščioję vilniečiai galiausiai nuėjo prie gėlėmis prekiaujančios moters.

„Tada pasirodė Šlamai ir pareikalavo, kad tučtuojau dingtume iš turgavietės, nes vykdome politinę agitaciją”, – „Lietuvos rytui” pasakojo V. Juozapaitis.

Apstulbęs menininkas neteko amo, kai jo šeimos narius puolė įžeidinėti dvi turgaus prekeivės.

„Žinau, jog turgavietei vadovauja Šlamai, prašiau, kad jie bent perspėtų įžeidinėjančius prekeivius, bet jie nieko nedarė”, – stebėjosi V. Juozapaitis.

Nebeapsikentęs besiliejančių įžeidinėjimų V. Juozapaitis paskambino į policiją.

Prisiminė neseną istoriją

Išpuolio sukrėstas V. Juozapaitis įsitikinęs, kad Šlamai jam keršija kaip kandidatui į Seimą.

Šių metų rugpjūtį menininkas jau buvo sulaukęs šios šeimos narių atakos. Rugpjūčio 23-iąją užsienyje buvusiam V. Juozapaičiui paskambino Radviliškio rinkimų apygardos rinkimų komisijos narė Gintarė Šlamaitė.

„Ji pareikalavo skubiai atvykti, nes man būsiąs surašytas protokolas dėl neteisėtos rinkimų agitacijos”, – pasakojo V .Juozapaitis.

Dainininkas išsiaiškino, kad skambinusi rinkimų komisijos narė viršijo kompetenciją.

Be to, paaiškėjo, jog sostinės advokatų kontoroje padėjėja dirbanti G. Šlamaitė išvis neteisėtai paskirta eiti šių pareigų.

Tad V. Juozapaitis parašė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai, o G. Šlamaitė pati suskubo trauktis iš šių pareigų.

„Manau, kad išpuolis prieš mane ir mano šeimą turgavietėje yra istorijos su dukterimi tęsinys”, – sakė V. Juozapaitis.

Papiktino svečio pasipūtimas

Radviliškietė L. Šlamienė pripažino, kad šeštadienį turgavietėje išties įvyko konfliktas su V. Juozapaičiu, bet verslininkė papasakojo kitokią versiją.

Pasak turgavietės šeimininkų, su namiškiais pasirodęs V. Juozapaitis tik imitavo, kad ketina ką nors pirkti, o iš tiesų bandė pelnyti rinkėjų simpatijas.

„Jis nusipirko tik vienas kojines”, – pareiškė L. Šlamienė, įtikinėjusi, kad į šį pirkėją iš viso nekreipė dėmesio.

Verslininkės teigimu, įsikišti į vilniečio pašnekesius su prekeiviais privertė triukšmas: „Žmonės ginčijosi su juo, piktinosi konservatoriais, premjeru.

Tada aš priėjau ir pasisveikinau su gerbiamu kandidatu į Seimą, bet šis nesiteikė net atsakyti.”

L. Šlamienė pareiškė, kad dainininkas atkišo išmanųjį telefoną ir ėmė filmuoti. „Greta buvusiam Kęstučiui (Šlamui. – Red.) pareiškė, kad jo labai matytos akys, todėl pasiūlė paėjėti už kampo ir išsiaiškinti santykius”, – savą versiją pateikė L. Šlamienė.

Vietos pareigūnais nepasitiki

Turgaus šeimininkė tikino neketinusi su pasipūtusiu svečiu veltis į žodžių mūšį, bet išgirdo, kad jis skambina policijai ir guodžiasi.

„Man gaila mokesčių mokėtojų pinigų, todėl pati suskubau skambinti dėl melagingo pranešimo”, – sakė verslininkė.

L. Šlamienė dievagojosi bandžiusi išvengti konflikto ir buvusi labai rami, bet žmones piktino besiskeryčiojantis dainininkas: „Jis pasidarė baisią antireklamą.”

Verslininkės teigimu, šio „pasirodymo” šokiruoti žmonės net gėrė vaistų nuo galvos skausmo: „Sekmadienį aš parašiau laišką policijos tinklalapyje. Pranešiau vilniečiams, nes vietiniais nepasitikiu.”

Neteko mandato

* Nepriklausoma kandidatė į Seimą radviliškietė L. Šlamienė per 2011 metų savivaldos rinkimus buvo laimėjusi Radviliškio tarybos narės mandatą, bet jį netrukus prarado.

* Verslininkei koją pakišo 2009 metais įvykęs incidentas Radviliškio turgavietėje, kur ji su sutuoktiniu užsipuolė kontrolinį patikrinimą atlikusius pareigūnus.

* L. Šlamienė užrakino tikrintojus kabinete, išvadino juos verslo žlugdytojais, kaulų laužytojais, vagimis, teroristais, parsidavėliais, gyvuliais. Po to ant turgavietės tvoros atsirado užrašas „Mokesčių inspektoriai ir Radviliškio policininkai – gyvuliai! L. Šlamienė”.

Peržengtos visos ribos

Zenonas Vaigauskas

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas

„Seniai dirbu komisijoje, bet tokio atvejo, kaip šis Radviliškyje, nepamenu. Čia peržengtos visos sveiko proto ribos. Tad nesenas skundas iš kitos apygardos dėl ant vieno kandidato nuotraukos užklijuoto jo konkurento atvaizdo nublanksta.

Incidentą turgavietėje tiria ir policija, ir Radviliškio rinkimų apygardoje dirbantys komisijos nariai. Nežinau, kokia bus tyrimo baigtis, bet manau, kad teisingiausią sprendimą priims rinkėjai.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.