VRK leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn N. Venckienės bendražygę

Antradienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn „Drąsos kelio“ partijos kandidatę, buvusią dainininko Eugenijaus Ostapenko sužadėtinę Tatjaną Žgunovą. Ji pati į posėdį neatvyko, sprendimas priimtas už akių. T. Žgunovai pareikšti įtarimai dėl grasinimų nužudyti ir kapų išniekinimo.

Z. Vaigauskas pasiūlė tenkinti prokurorų prašymą leisti patraukti T. Žgunovą baudžiamojon atsakomybėn.<br>R. Jurgaitis.
Z. Vaigauskas pasiūlė tenkinti prokurorų prašymą leisti patraukti T. Žgunovą baudžiamojon atsakomybėn.<br>R. Jurgaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 2, 2012, 9:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:01 AM

VRK antradienį patenkino prokurorų prašymą leisti „Drąsos kelio“ partijos kandidatę į Seimo narius Tatjaną Žgunovą patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Buvusios dainininko E. Ostapenko sužadėtinės Tatjanos Žgunovos atžvilgiu pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Vienas ikiteisminis tyrimas vyksta dėl grasinimų nužudyti E. Ostapenkos motiną, kitas – dėl grasinimų nužudyti patį E. Ostapenko.

Trečias ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl vandalizmo akto – buvo išniekintas E. Ostapenko senelių kapas.

Jis prokuratūrai pareiškė esąs įsitikinęs, kad senelio kapą baltais dažais apipylė jo buvusi sužadėtinė T. Žgunova, nes ne kartą grasino tai padaryti. Į VRK posėdį T. Žgunova neatvyko, bet konisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas nesprendė, kad galima balsuoti.

„Prokurorų prašymo formuluotė labai švelni, prašo tik leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nekalbama apie suėmimą, net laisvės apribojimą“, – paaiškino Z. Vaigauskas. Komisijos nariai sutiko tenkinti prokurorų prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.