Įtarimus R. Adomavičiui LSDP lyderis vadina galingu smūgiu partijai

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų

Pasak A. Butkevičiaus, jeigu bus įrodyta R. Adomavičiaus kaltė, partija elgsis griežtai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Pasak A. Butkevičiaus, jeigu bus įrodyta R. Adomavičiaus kaltė, partija elgsis griežtai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-03 12:27, atnaujinta 2018-03-16 09:43

„Pareiškus įtarimus mūsų sąrašo kandidatui Romui Adomavičiui, VRK (Vyriausiosios rinkimų komisijos) sprendimu, jam buvo panaikinta teisinė neliečiamybė. Kokia bebūtų šio incidento baigtis, tai - galingas smūgis mūsų partijos reputacijai, skaudus pergyvenimas visiems mūsų partijos nariams ir rimtas iššūkis man, partijos vadovui“, - teigiama trečiadienį A. Butkevičiaus išplatintame pranešime.

Anot jo, kol kas anksti spręsti, kokios yra šio įvykio priežastys ir aplinkybės, ar tikrai nusikalto R. Adomavičius.

„Verta priminti, kad viena didžiausių demokratijos mums dovanotų vertybių - nekaltumo prezumpcija, todėl ir negalime skubėti su išvadomis ir kaltinimais, kol vyksta tyrimas. Kol kaltė neįrodyta - žmogus nekaltas“, - pabrėžė LSDP vadovas.

Tuo pačiu jis svarsto, kad kratos vicemero darbo vietoje, partijos būstinėje, pradėtas ikiteisminis tyrimas „kelia įvairių minčių dėl šio įvykio datos“.

„Akivaizdu - daugeliui atrodo, kad viskas, kas vyksta dvi savaites iki rinkimų, yra kažkieno rinkimų kampanijos dalis“, - teigė A. Butkevičius.

Jis taip pat pareiškė, kad jeigu bus įrodyta R. Adomavičiaus kaltė, partija elgsis griežtai ir priims būtinus sprendimus. Kokie galėtų būti tie sprendimai, socialdemokratų lyderis nenurodė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka tyrimą dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu. Įtariama, kad Vilniaus miesto vicemeras galėjo paimti didesnės nei 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL) vertės kyšį.

Anot STT, kyšis galėjo būti priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 mln. litų vertės darbų pirkimą viešajame konkurse.

STT nurodoma suma - 250 minimalių gyvenimo lygių - atitinka 32 tūkst. 500 litų.

Pareigūnai praėjusį ketvirtadienį atliko kratas sostinės savivaldybėje, vicemero kabinete, Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus būstinėje ir bendrovėje „Vilniaus vandenys“. Iš R. Adomavičiaus tuomet paimti pinigai, tačiau įtarimai jam nepateikti, nes kaip kandidatas į Seimo narius jis iki šiol turėjo teisinį imunitetą. Jį antradienį VRK panaikino.

R. Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.

Vicemeras laikinai nusišalino nuo tarnybos sostinės savivaldybėje bei paprašė sustabdyti jo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.

R. Adomavičius yra Socialdemokratų partijos rinkimų sąraše įrašytas 48 vietoje, taip pat yra iškeltas kandidatu vienmandatėje sostinės Lazdynų apygardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.