Panevėžyje su rinkėjais susitikusiai N. Venckienei įteiktas šaukimas į prokuratūrą

Trečiadienio vakarą į Panevėžį susitikti su rinkėjais atvykusios Neringos Venckienės laukė ne tik gerbėjai su gėlėmis.

Išskirtiniai kadrai – po trijų mėnesių nesėkmingų bandymų apklausti N. Venckienę, ji pagaliau pasirašė šaukimą atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūrą.<br>R. Stundžienė
Išskirtiniai kadrai – po trijų mėnesių nesėkmingų bandymų apklausti N. Venckienę, ji pagaliau pasirašė šaukimą atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūrą.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 3, 2012, 7:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:27 AM

Panevėžio apygardos prokurorai pasinaudojo proga ir pasiuntė į susitikimą pareigūnus, kurie N. Venckienei įteikė šaukimą atvykti į prokuratūrą. Apklausti N. Venckienės ir pareikšti jai įtarimus panevėžiečiams prokurorams nesisekė tris mėnesius.

Daugiau nei pusvalandį į susitikimą su panevėžiečiais vėlavusi partijos „Drąsos kelias“ lyderė, žurnalistų paklausta, kodėl ji vengė akistatos su jai šaukimą į teismą ketinančiais įteikti pareigūnais, atsakė, kad jai šaukimų niekas nenešė ir į namus nėjo.

"Tegu tik ateina, aš šaukimą paimsiu", – pareiškė N. Venckienė žurnalistams ir netrukus šaukimą gavo. 

Prie savivaldybės durų jos laukė kartu su dviem policijos pareigūnais atvykęs Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro padėjėjas Tomas Dzikas. Parodęs tarnybinį pažymėjimą, jis įteikė buvusiai teisėjai šaukimą spalio 8 dieną atvykti į prokuratūrą. Kiek sutrikusi N. Venckienė pasirašė dokumentą ir nuskubėjo susitikti su panevėžiečiais.

Taip netikėtai baigėsi jau tris mėnesius užsitęsęs N. Venckienės ir prokurorų žaidimas "Katė ir pelė".  Prieš liepos 2 dieną iš anksto numatytą apklausą prokuratūroje, kur jai buvo planuojama pareikšti įtarimus dėl kelių nusikalstamų veikų, buvusi teisėja atsigulė į Ukmergės ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, vėliau kelis mėnesius jai buvo tęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Partijos „Drąsos kelias“ įkūrėja pasveiko tik rugsėjo pabaigoje, kai įgijo teisinę neliečiamybę kaip kandidatė į Seimą.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija prokurorų prašymu panaikino N. Venckienės teisinę neliečiamybę. Tačiau įteikti jai šaukimą atvykti į apklausą pareigūnai iki šiol nesugebėjo. Policijos pareigūnams, nuvykusiems į Garliavą, niekas buvusios teisėjos namo durų neatidaro. O kartą duris atvėrę jos tėvai atsisakė dukrai skirtą šaukimą paimti – tokią teisę jie turi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.