Politikų vilionės Kaune: kas jauniausias, kas gražiausias, o kas turtingiausias?

„Esu nei labai graži, nei visai jaunutė“, „Ištrauksim į dienos šviesą susitepusius biurokratus“, „Šerifas darbais rodo pavyzdį“, „Nors ne pats jauniausias, bet pats geriausias“ - kauniečiai turi galimybę įvertinti ir kandidatų į Seimą grožį, ir amžių, ir piniginės storį.

Politikų reklamos neretai tampa tepliotojų taikiniu.<br>M. Patašius
Politikų reklamos neretai tampa tepliotojų taikiniu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė

Oct 3, 2012, 11:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:20 AM

Kauno gyventojai juokauja, kad ne visiems politikams pasisekė išsirinkti politinės komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistus, kurie vizualinėje reklamoje turėtų padėti formuoti teigiamą įvaizdį, išryškinti asmenybės privalumus ir nuveiktus darbus.

Jeigu tokia idėja ir virsta kūnu, tuomet ją sugadina vandalai. Antradienį jie dažais ištepliojo Darbo partijos kandidato Viktoro Uspaskicho reklaminį stendą pačiame Kauno centre.

Reklamos bendrovės darbininkui teko ilgokai paplušėti, kol pavyko nuvalyti ant politiko atvaizdo nupieštus Hitlerio ūsiukus ir paryškintus antakius. Vandalai pasirinko politiko plakatą, įtaisytą K. Donelaičio gatvėje esančiame viešojo transporto stotelės paviljone.

„Tai – pirmas toks rimtesnis atvejis per šią rinkimų kampaniją“, - burbėjo net suplūkęs darbininkas, bandydamas įvairiais valikliais nuvalyti paišalionę.

Kitiems politikams pasisekė labiau – kai kurių atvaizdai kabo taip aukštai ant pastatų, kad tik alpinistai galėtų juos suniokoti.

Aukštai Kalniečių rajone įsitaisęs jaunalietuvis dabartinis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius garsėja ne tik požiūriu į sveiką gyvenseną, meile kinui ir pomėgiu šokinėti iš medžių. Jis save laiko savotišku miesto šerifu ir lyg laukiniuose vakaruose žada mieste įvesti tvarką.

Jo iniciatyva po visą Kauną iškabinėta socialinė reklama, raginanti atsisakyti alkoholio ir gyventi blaiviai. Rinkėjams S. Buškevičius taip pat prisistato kaip šerifas, darbais rodantis pavyzdį.

Šią savaitę apleistą „Respublikos“ viešbučio pastatą „papuošė“ gigantiška Lietuvos žmonių partijos ir jos tėvo Vladimiro Romanovo reklama, teigianti, jog „atėjo metas vertinti žmogų“. Verslininkas, ko gero, siekia rekordo, nes ši vizualinė politinė reklama – didžiausia mieste, matoma iš kelių kilometrų atstumo.

Humoristas Artūras Orlauskas į savo reklamą bandė pažvelgti su pokštu, tačiau perlenkė lazdą. Užrašas „ištrauksim į dienos šviesą susitepusius biurokratus“ A. Orlauskui pasirodė nepakankamai informatyvus, todėl prie humoristo atvaizdo buvo įtaisytas ir vargšas bespalvis biurokratas, kurį politikas laiko už pakarpos.

Jauniausias Kauno tarybos narys Povilas Mačiulis už pakarpos nieko nelaiko, tačiau jo reklaminį plakatą gali apžiūrėti miško žvėreliai ir paukščiai – važiuojant per miškelį Vičiūnų link vairuotojus pasitinka aplūžęs stendas, kuriame puikuojasi ir P. Mačiulio nuotrauka.

Pasirodo, ne vienas kandidatas tiesiog neatkreipė dėmesio, kur kabos jo atvaizdas. Socialdemokratė Jūratė Juozaitienė papuošė sieną miesto centre, tačiau keistokai atrodo šalia ant laikinai suręstos statybinės tvoros pakabinti plakatai, reklamuojantys interneto svetainę žioplys.lt.

Viešųjų ryšių strategijos gigantais būtų galima pavadinti du politikus, kurie nevardija savo darbų, tačiau drąsiai apibūdina asmenines savybes.

Naujo politinio darinio „Drąsos kelio“ kandidatė Irena Vasinauskaitė savęs nelaiko „nei labai gražia, nei visai jaunute“. Tačiau rinkėjams tai turėtų patikti, nes tokios politikės „neremia nei mėsininkai, nei vaistininkai, vadinasi, ji neatidirbinės oligarchams“.

Savo amžių ir galią išskiria ir Kauno rajone kandidatuojantis Sigitas Klimas, kuris pripažįsta, kad nėra pats jauniausias, tačiau įsitikinęs, kad yra pats geriausias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip JAV įvertino V. Putino provokaciją perbraižyti sienas?