Skandalas dėl R. Castellucci spektaklio kaitina aistras, bet bilietų nešluoja

Du dienraščiai trečiadienį paskiria pirmuosius puslapius Romeo Castellucci spektaklio „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją“ sukeltam ažiotažui. Apžvalgininkai nenori rašyti apie nieką kitą, tik apie Jėzaus Kristaus veido niekinimą ir katalikų reakciją. Kas iš to laimi? Spektaklio bilietų pardavėjai? Anaiptol. Savaitgalį spektaklis du kartus bus rodomas didžiojoje Lietuvos nacionalinio dramos teatro salėje, kurioje telpa 660 žiūrovų. „Į spektaklį bilietai vis dar parduodami, į abu vakarus liko po kelias dešimtis. Palyginti su kitais festivalio spektakliais, bilietų pardavimas niekuo neypatingas“, - trečiadienį per pietus sakė festivalio „Sirenos“ atstovė komunikacijai Kristina Savickienė.

Spektaklio metu naudojamas renesanso tapytojo Antonello da Messinos paveikslo „Salvator mundi“ fragmentas.
Spektaklio metu naudojamas renesanso tapytojo Antonello da Messinos paveikslo „Salvator mundi“ fragmentas.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2012-10-03 21:33, atnaujinta 2018-03-16 09:20

Tiesa, antradienį, prasidėjus kalboms apie draudimą rodyti spektaklį, pardavimai padidėjo. „Į kelis kitus užsienio autorių spektaklius bilietai buvo jau seniai išpirkti“, - palygino K. Savickienė.

Atstovės teigimu, išskirtinis dėmesys R. Castellucci kūriniui „reklamiškai nenaudingas“. Festivalio rengėjai nusivylę, kad apie spektaklį diskutuoja ne intelektualai, o tie, kas nėra jo matę.

„Dalį bilietų išėmėme iš prekybos ir ėmėme kviesti spektaklio žiūrėti filosofus, religijotyrininkus, kunigus, vienuolius. Katalikų nepasitenkinimas spektakliu – nepagrįstas. Kaip rengėjai, kasdien neigiame klaidingai skleidžiamą informaciją apie spektaklyje neva mėtomas išmatas, neva išniekintus krikščioniškus simbolius. Spektaklis tikrai nežeidžia jausmų“, - teigė K. Savickienė.

Dėl vienos spektaklio scenos, kur neva į Kristaus paveikslą yra mėtomos fekalijos, katalikų nepasitenkinimas kilo rugsėjo pabaigoje, kai imta plačiau kalbėti apie festivalio „Sirenos“ programą.

Jauni katalikai ėmė kviesti įsižeidusius tikinčiuosius pasirašyti peticijas, nusiuntė kreipimusis valdžios atstovams. Laišką, raginantį taikiai protestuoti išplatino ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Antradienį Seimas svarstė, ar nevertėtų visai uždrausti rodyti R. Castellucci spektaklį Lietuvoje. Seimo pirmininkės Irenos Degutienės teigimu, atsakingos institucijos turėtų aiškintis, ar spektaklis nepažeidžia Konstitucijos, bet uždraustas jis neturi būti – tai esą tik padarytų jam reklamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.