Vilniaus centre nuo ankstaus ryto – šūksniai, eismo trukdžiai ir kameros

„Kaire, kaire, kaire, keturi, trys, du, vienas“, - moteriškas balsas per garsiakalbį trečiadienio ryte šūkčioja Vilniaus centre. Jos balsas ir nurodymai sklinda po visą Vinco Kudirkos aikštę. Iškart po riksmų suskamba į laikrodžio tiksėjimą panašūs ritmo garsai. Po du sustoję jaunuoliai sutartinai žingsniuoja aikštėje. Jų – apie 100. Ant didelio krano su skėčiu užkelta kamera sufleruoja, kad sostinėje gimsta naujas vaizdo klipas. Filmavimo komandos žmonės, aikštėje dirbantys kone nuo 6 valandos ryto nekalbūs, žurnalistus siunčia kalbėtis su prodiuseriais.

Filmavimui prireikė ir STOP juostos.<br>R. Danisevičius
Filmavimui prireikė ir STOP juostos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 3, 2012, 11:44 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:47 AM

Prodiuserių – trys. „Filmuojame reklamą. Negaliu sakyti, kokią, suderinsime su užsakovu, ar jis nori būti atskleistas“, - paaiškina vienas iš kūrėjų. Tik išduoda, kad Vilniaus centre lietuviai kuria reklamą užsienio kompanijai.

Aplink aikštę vaikšto keli ryškias liemenes vilkintys tvarkdariai. Jie prižiūri, kad koks automobilis neatsistotų netinkamoje vietoje. Apie 9 val. eismą prižiūrėjo ir policijos pareigūnai.

Prie prekybos centro, aikštės pašonėje glaudžiasi trys palapinės, jose – filmavimo komandos nariai, jų – apie 50, filmavimo, įgarsinimo technika, netoliese – trys Lietuvos kino studijos autobusiukai.

„Einame į pradžią“, - apie 10 val. paklaustas, ar filmavimas eina į pabaigą, juokauja vienas iš prodiuserių, reklamos kūrėjas iš „Grandma“ Linas Marcinkėnas.

Gavęs sutikimą, jis paaiškina, kad filmuoja šokolado „Milka“ reklamą, kurią rodys didžiosios Rusijos ir Ukrainos televizijos. „Pasirinktas Vilnius, nes dirbam gerai ir filmuoti yra pigiau nei kituose Europos miestuose. Anglijos agentūra gavo užsakymą ir pasamdė Lietuvos prodiuserines kompanijas. Kodėl nefilmuoja Londone? Ten brangiau ir eismas per didelis, neįmanoma uždaryti“, - aplinkybes aiškino L. Marcinkėnas.

Pagrindinė reklamos kūrybinė grupė – iš Anglijos, režisierius – argentinietis. Vinco Kudirkos aikštėje trečiadienį filmuojami kasdieniškai – juodai, rusvai, pilkai apsirengę žmonės – simbolizuoja niūrią minią. Režisieriaus planuose – karvės dažymas skersgatvyje netoli Nacionalinės filharmonijos. Kadrai su violetine karve praskaidrins niūrias reklamos spalvas.

Numatoma, kad dvi dienas filmuojamas reklamos klipas truks 30 sekundžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.