Nacionaliniai parkai bus audituojami tarptautiniu mastu

Septynių šalių nacionaliniai

Lietuvoje bus nagrinėjama penkių šalies nacionalinių parkų veikla.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Lietuvoje bus nagrinėjama penkių šalies nacionalinių parkų veikla.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:02 AM

Pasak pranešimo, Danijos, Norvegijos, Lenkijos, Ukrainos, Bulgarijos, Kroatijos ir Lietuvos audito institucijos pasirašė susitarimą dėl tarptautinio nacionalinių parkų audito.

„Pirmą kartą tarptautinį auditą patikėta koordinuoti Lietuvai. Nors tarptautinis auditas mūsų institucijai ne naujiena, jo koordinavimas ir partnerystė su kitų šalių kolegomis bus dar viena gera patirtis“, - pranešime cituojama valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė.

Nacionaliniai auditai vyks 2013 ir 2014 metais. Jų pagrindu 2014 metais birželio mėnesį bus parengta bendra ataskaita, kurią planuojama pasirašyti 2014 metais Hagoje Nyderlanduose vyksiančio EUROSAI (Europos aukščiausiųjų audito institucijų organizacijos) kongreso metu.

Lietuvoje bus nagrinėjama penkių šalies nacionalinių parkų veikla.

Organizuoti tarptautinį nacionalinių parkų auditą Baltijos ir Šiaurės šalių bei Lenkijos aukščiausiosios audito institucijos sutarė 2011 metais per metinį susitikimą Osle Norvegijoje. Vėliau prisijungė Ukraina, Bulgarija ir Kroatija. Sutarta audituoti gamtos ir biologinės įvairovės apsaugą nacionaliniuose parkuose, jų valdymą ir viešąjį parkų finansavimą, įskaitant ir nacionalinių parkų gebėjimą pritraukti lėšų iš savo veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.