Nederkime savo lizdo – Amerikoje daug blogiau

Paprastai skaitytojai meilę išreiškia mane išdėdami į šuns dienas komentaruose ir negaišta laiko rašydami laiškus. Tad kai gaunu jų krūvas, paprastai tai reiškia, kad kažkam smarkiai užmyniau ant nuospaudos. Žmonės, matyt, atpažino save; o kadangi vaizdelis pasirodė nekoks, puolė kaltinti veidrodį.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Bončkutė

Oct 4, 2012, 10:30 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:10 AM

Po komentaro apie perdėtą dalies Lietuvos jaunimo nacionalizmą, kuomet meilės tėvynei tąsa tampa rasizmas ir neapykanta, daugelyje laiškų manęs klausė, kodėl esą dergiu savo lizdą ir kodėl neparašau, kaip blogai gyventi Amerikoje.

Pripažįstu nesupratusi akivaizdaus fakto, kad didžiąją dalį lietuviškų naujienų portalų auditorijos sudaro amerikiečiai, brazilai, kinai ir kiti užsieniečiai, trokšte trokštantys pasiskaityti apie savo šalių negeroves lietuvių kalba.

Vienas skaitytojas paslaugiai atkreipė mano dėmesį į tai, kad neigiamos Vakarų įtakos zonoje atsidūrusi Lietuva galėtų daug ko išmokti iš fundamentalistų musulmonų valdomų valstybių. Ypač tai pasakytina apie pasileidusias Lietuvos moteris.

Esą „Lietuvės panelės, jei draugauja su pietiečiais, tai jų elgsena kardinaliai pasikeičia. Jei kažką nori pasakyti savo karšto būdo draugui, tai labai atsargiai ir nuolankiai… Tas yra labai gerai“. Kaip pirštu į akį! Siūlau ne tik moterims, bet ir Lietuvos valdžiai pasimokyti, kaip reikia tvarkytis valstybėje, kad pozityvas lietųsi kaip iš gausybės rago.  

Kad ir kas laimėtų Seimo rinkimus rudenį, tiesiog privalo nusiųsti naujai išrinktų Seimo narių delegaciją į Šiaurės Korėją ir Iraną. Kartu su seimūnais siūlau pasiimti ir dešimt įžūliausių Lietuvos žurnalistų, dergiančių savo šalies vardą. Kol įstatymų leidėjai mokysis pozityvo skleidimo subtilybių, žurnaliūgos tegul pavieši darbo stovyklose ir kalėjimuose, kuriuose pūva negatyvo skleidėjai. Pastariesiems sugrįžus namo, šmeižikų ir parsidavėlių valdoma žiniasklaida kaipmat pasitaisys.

Jei ne, nepraustaburniams žurnalistams Verkių miškuose bus įkurti Pataisos namai, kurių prižiūrėtojus importuosim iš Birmos, Šiaurės Korėjos bei Irano. Rašysit, žiurkės, pozityviai, arba būsit maistas Verkiuose gyvenantiems žvėriukams šaltą Lietuvos žiemą! Apie tai, beje, pirmuosiuose puslapiuose pasirodys pozityvus reportažas: „Išradingieji Lietuvos žurnalistai pasiaukojamai gelbsti šąlančią Verkių fauną“. 

Tačiau svarbiausia, kad pagaliau bus parašyta visa tiesa apie Ameriką ir jos pakalikus. Reportažų ir komentarų ciklą pradėsiu nuo to, kad JAV jau seniai gyvena ant pilietinio karo ribos. Miestuose baltieji susigūžę mėgina nesužaloti sulakstyti į darbą ir namo, nes jų už kiekvieno kampo tyko iki dantų ginkluoti juodaodžiai. Apskritai Amerikoje vyksta žiauri ir negailestinga baltųjų medžioklė, kurią taip pat skatina meksikietės moterys, gimdydamos nepadorų kiekį vaikų ir taip prisidėdamos prie baltosios rasės išnykimo.

Galiausiai, bus paviešinti nešvarūs Holivudo skalbiniai ir atskleista, kas iš tiesų valdo pasaulį. Viešai paskelbsiu visų konspiracijos iniciatorių žydų vardus, kad už grynakraujį arijų pasaulį pasisakantys žydšaudžių palikuoniai galėtų užbaigti tai, ką taip sėkmingai pradėjo jų proseneliai. Amerikiečiai tegul išvis patyli, nes jie be gailesčio išnaikino indėnus ir tai automatiškai suteikia indulgenciją visiems kitiems žudyti bet ką, kas tik šauna į galvą.

Pagaliau bus aprašyta, kas iš tikrųjų susprogdino Niujorko dangoraižius dvynius (aišku, kad žydai, norėdami suversti visą kaltę engiamiems musulmonų fundamentalistams ir šitaip sukiršinti pasaulį).

Taip pat atskleisiu visą tiesą apie Amerikos gamtą. Čia seniai išnaikinti visi miškai, vietoj upių teka tik nafta, chemikalai ir kitos atliekos. Ne taip, kaip Lietuvoje, kur viskas idealu, pozityvu ir kiekvienas Lietuvos lopinėlis tarsi paimtas iš albumo „Neregėta Lietuva“ puslapių. 

Žmonės Amerikoje valgo tik mėsainius ir geria kokakolą, kuri, savo ruožtu, yra paskaninta slaptu ingredientu, sukeliančiu žvėrišką apetitą ir minkštinančiu amerikiečių smegenis. Dėl to ši šalis nieko nebesukuria, nieko neišranda, o visos Nobelio premijos, atitekusios amerikiečiams per pastaruosius penkiasdešimt metų, yra šlykščios korupcijos ir propagandos rezultatas. Bet kuris Lietuvos alkoholikas, stovintis eilėje prie Darbo biržos, gali kaip saulėgrąžas išgliaudyti vadinamuosius amerikonų atradimus.

Padedant kitose užsienio šalyse gyvenantiems kolegoms, per artimiausią mėnesį siūlau užpilti portalą lrytas.lt informacija, kurios trokšta mūsų auditorija: negatyviais straipsniais apie smulkių niekšelių ir stambaus masto mafijozų bei korumpuotų politikų žygdarbius užsienio šalyse, nepamiršdami ten įsikerojusių kitų opių problemų, tokių kaip benamiai, narkomanai, iki ausų ginkluoti teroristai iš Artimųjų Rytų ir vagiliaujantys rytų europiečiai. Atsiprašau, truputį persistengiau, apie pastaruosius nerašysim, nes tarp jų yra nemažai lietuvių, o apie lietuvius rašyti galima tik teigiamai.

Pastarąją nišą puikiai užpildys Lietuvoje gyvenantys kolegos, nes jie nuo šiol ims rašyti tik pozityvius straipsnius apie įvykius Tėvynėje. Net jei kurią dieną misija surasti pozityvą pasirodys neįmanoma, patriotiškai nusiteikę žurnalistai rankų nenuleis. Jie padarys pirmojo puslapio vertą reportažą apie Ropėnų kaime užaugusią didžiausią ropę.

Arba Didžvario kaime buvusio kolūkio pirmininko, o dabar esančio kaimo seniūnu, iš Švedijos parsivarytą prabangų penkiolikos metų senumo traktorių. Pačiu blogiausiu atveju pirmąjį puslapį puoš nuotrauka palydėta už širdies griebiančios istorijos apie Naujininkuose gyvenančią Petronijų šeimą ir jų augintinį – nenustatytos veislės kačiuką Kisą, kurį šeimininkė Zofija rado besikapstydama šiukšlių konteineryje ir didvyriškai parsinešė į savo ištaigingą vieno kambario bendrabutį.

Tokios tad pozityvios žiniasklaidos gairės. Ištikimų skaitytojų dėka turime Lietuvos žiniasklaidos gelbėjimo planą. Tikiuosi, kad ši iniciatyva susilauks plataus žurnalistų palaikymo. Tie, kurie nepalaikysit, patys žinot, kas jūsų laukia.

Piktų, neapykanta spinduliuojančių, savo sultyse verdančių pozityvumo fakelo nešėjų sukilimas. Laikykitės, nes snarglėti mamyčių svetainėse ir baltarusiškais barščiais smirdinčiuose bendrabučiuose gyvenantys individai užbarškins negatyvo skleidėjus įnirtingais kompiuterio klaviatūros smūgiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.