Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje – „Žalioji diena“

Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje surengta „Žalioji diena“. Joje tądien ir mokytojai, ir moksleiviai ne tik vilkėjo žalios spalvos drabužiais, bet ir daug sužinojo apie ekologišką gyvenimo būdą, atliekų rūšiavimą ir švaresnį gyvenimą bei pramogavo kartu su Panevėžio J. Miltinio dramos teatro aktoriais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2012, 4:50 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:45 AM

Rokiškio Senamiesčio progimnazija – vienintelė Rokiškio rajono mokykla, dalyvaujanti respublikiniame ekologiniame projekte „Aš – žalias“.

Projekto organizatoriai į minėtoje mokymo įstaigoje šią savaitę surengtą „Žaliąją dieną“ atvažiavo ne tuščiomis. Mokyklos bendruomenė, ta proga pasipuošusi žalios spalvos rūbais ar bent detalėmis, žiūrėjo Panevėžio J. Miltinio dramos teatro aktorių nuotaikingą spektaklį apie šiukšlių rūšiavimą, pristatė savo ekologinius darbelius, o vėliau gavo dovanų – įvairių žaidimų, lipdukų, knygelių, ženkliukų.

Projekto „Aš – žalias“ idėją palaiko ir rūšiuoti atliekas visuomenę skatina šeimos ambasadorės – muzikantai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, dailininkas ir TV laidų vedėjas Rimas Valeikis, fotografė Agnė Gintalaitė, aktoriai Edita Zizaitė ir Jurgis Damaševičius.

Projektas „Aš – žalias“ itin didelį dėmesį skiria šeimai. Atliekų rūšiavimas negali vykti tik vieno šeimos nario pastangomis, todėl siunčiama žinia, kad rūšiuoti yra nesudėtinga ir tai gali tapti smagiu šeimos ritualu. Lietuviai neturi iš kartos į kartą perduodamų atliekų rūšiavimo tradicijų, bet šiandien yra tas laikas, kai ekologinis sąmoningumas auga ir formuojasi tvirtomis aplinkosaugos vertybėmis besivadovaujančios kartos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.