Į studentų gyvenimą įsijautę politikai prisiminė, kaip kepti bulves

Norėdami atkreipti dėmesį į aukštojo mokslo sistemos ir jaunimo kasdienybės problemas, studentai pakvietė rinkiminės karštinės pagautus politikus ne tik pamatyti jaunų žmonių poreikius iš arti, bet ir patirti savo kailiu – parai apsigyventi studentų bendrabutyje.

Romualdas Ginevičius gerai žino studentų problemas, nes ilgą laiką buvo VGTU rektorius.<br>J. Stacevičius
Romualdas Ginevičius gerai žino studentų problemas, nes ilgą laiką buvo VGTU rektorius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Oct 5, 2012, 9:15 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:29 AM

Tiesa, į tokį studentų kvietimą atsiliepė tik trys partijos, ir, kaip paprastai prieš rinkimus, atstovaujantys opozicinėms jėgoms.

Pasinaudoti paskutinėmis dienomis rinkimų agitacijai progos nepraleido „darbietė“ Nijolė Jagelavičienė, jaunasis socialdemokratas Juras Požėla ir „tvarkietis“ Romualdas Ginevičius, prieš kelerius metus pripažintas kaltu dėl privačių ir viešųjų interesų supaniojimo, kai savo vadovaujamame Vilniaus Gedimino technikos universitete įdarbino žmoną.

Ketvirtadienio rytą politikai įsikūrė viename iš Saulėtekyje esančių bendrabučių, priklausančiam studentų miesteliui, vadinamam „Kamčiatka“. Viename kambaryje apsigyvenę politikai čia praleido parą. Tiesa, įsiregistravę 10 val. ryto, valdininkai likusią dienos dalį netrukdomai užsiėmė norima veikla ir atgal į ankštą kambarį grįžo tik vėlų vakarą.

Prisiminė studentišką gyvenimą

Kas trečias veikiantis dušas, aptrupėjusios sienos ir nusilupę dažai bei tapetai, užkimštos virtuvių kriauklės ir bendrabučio kvapas – tokios studentiška buitis pasitiko politikus. Bet valdininkų tai neišgąsdino – vieni iškart žadėjo „euroremontą“, kiti apsileidimu kaltino pačius studentus.

Bendrabutyje gyvenantys studentai sąlygomis per daug nesiskundė. Prieš mėnesį įsikėlusi pirmakursė Vaida pasakojo, kad gyventi su daugybe bendraamžių jai patinka, netenkina tik buities sąlygos – eilės prie dušų ryte, ne visada veikiančios viryklės.

Jau antrus metus „Kamčiatkoje“ įsikūrusi Justė apgailestavo, kad per dvejus metus bendrabutyje niekas nepasikeitė. „Kaip teigiamą pokytį išskirčiau gal tik elektroninės įėjimo sistemos įrengimą – nebereikia budėtojo. Dabar jaučiamės saugiau“, – pasakojo studentė.

Į bendrabutį parai atsikraustę valdininkai prisiminė ir studentišką gyvenimą – patys plovė, skuto, pjaustė ir vakarienei kepė bulves, nepamiršo ir skardinės alaus.

„Svarbiausia bulves smulkiai supjaustyti“, – juokaudamas studentiškas dienas prisiminė „tvarkietis R. Ginevičius, buvęs VGTU rektorius.

Siekia efektyvesnio finansavimo

Kaip sakė akciją organizavusios Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis, apsigyvenimas bendrabutyje, kad ir trumpam, buvo geriausias būdas pajausti studentijos problemas.

„Stengėmės parodyti politikams, kaip ir kuo gyvena studentai šiandien. Tikime, gyvenimas bendrame kambaryje padėjo ir skirtingų politinių partijų bei pažiūrų kandidatams paieškoti bendrų sprendimų ar galimybių suvienyti jėgas studentų gyvenimui pagerinti“, – sakė D. Dikšaitis.

Kartu su politikais vakarą leidę studentai priminė ir savo pilietinę akciją „A8tuoni“, kurioje aštuoniais punktais įvardijo svarbiausias šių dienų studentijos problemas.

Anot Studentų sąjungos išorinės komunikacijos atstovės Inos Ūsaitės, visas jas išspręstų nebūtinai didesnis finansavimas, pakaktų ir efektyviai išnaudoti esamą.

„Universitetams atgavus savivaldą, nebeliko realios, tarkime, bendrabučių kontrolės. Tam nebūtina ieškoti papildomų lėšų, pakaktų išnaudoti esamus Europos Sąjungos fondus, pavyzdžiui, „Jessica“, – siūlė studentų atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.