N. Venckienei ir jos tetai nepavyko iškelti bylos prokurorei

Į Seimą besiveržiančios Garliavos istorijos kūrėjos Neringa Venckienė ir Audronė Skučienė patyrė dar vieną nesėkmę. Prieš kelias dienas teismas atsisakė nagrinėti jų skundus Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl neliečiamybės panaikinimo, o Generalinė prokuratūra atmetė jų skundą dėl neva neteisėtų Panevėžio apygardos prokurorės Aurelijos Gališanskytės veiksmų.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 5, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:59 AM

N. Venckienė ir A. Skučienė jas į apklausas bandžiusią išsikviesti prokurorę kaltino piktnaudžiavimu ir prašė patikrinti visas jos per trejus metus tirtas bylas.

Skundas buvo išnagrinėtas, atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą A. Gališanskytės atžvilgiu, nes nėra nustatyta, kad prokurorė būtų piktnaudžiavusi savo tarnybine padėtimi“, - lrytas.lt sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Vilma Žemaitytė.

Generaliniam prokurorui Dariui Valiui adresuotame skunde N. Venckienė ir A. Skučienė A. Gališanskytę kaltino jas persekiojant ir terorizuojant, esą jai buvo pateiktos medikų pažymos, įrodančios, kad abi pareiškėjos negali atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, tačiau prokurorė su šaukimu į prokuratūrą atsiuntė apylinkės prokurorą į Ukmergės ligoninę, kur N. Venckienei buvo atlikta operacija, o į A. Skučienės namus siuntė policijos pareigūnus bei, anot pareiškėjų, „pati į juos lindo“. 

Kandidatės į Seimą piktinosi ir A. Skučienei už vengimą atvykti į apklausas skirta bauda.

„Atsižvelgdamos į minėtas aplinkybes, manome esant reikalinga Jus, generalinį prokurorą, informuoti apie šiuos prokurorės Aurelijos Gališanskytės veiksmus, siekiant, kad prokurorų etikos taisyklių ir Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymo, Lietuvos Respublikos baudžiamojo ir Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksų kontekste būtų įvertinti prokurorės A. Gališanskytės veiksmai, piktnaudžiaujant tarnyba, švaistant valstybės lėšas dėl prokuroro siuntimo į ligoninę, policijos darbuotojų nuolatinio siuntimo į namus, pačios A. Gališanskytės atvykimo į namus“, - D. Valiui rašė Garliavos veikėjos.

Anot šešiais nusikaltimais įtariamos buvusios Kauno apygardos teismo teisėjos bei pasipriešinimu policijos pareigūnams ir trukdymu antstolei atlikti savo pareigas įtariamos jos tetos, tokiais savo veiksmais A. Gališanskytė norėjo joms padaryti ir padarė didelę žalą.

Skunde taip pat prisiminta viena byla, kurioje, anot pareiškėjų, A. Gališanskytė piktnaudžiavo savo pareigomis, esą susitikusi su proceso dalyviais jiems siūlė „nesišakoti“, prisipažinti dėl visų tariamai padarytų nusikaltimų, o ji esą pasirūpinsianti, kad būtų paskirta tik piniginė bauda ir neskirtas joks laisvės atėmimas.

„Akivaizdu, kad dėl prokurorės A. Gališanskytės veiksmų jau ne pirmą kartą skundžiasi proceso dalyviai. Manome, kad tikslinga patikrinti visas pastarųjų trejų metų A. Gališanskytės žinioje esančias bylas, siekiant nustatyti, ar visose bylose sergantiems asmenims ji siunčia prokurorą į ligoninę, policininkus į namus, pati vyksta į asmens privačius namus, baudžia baudomis tebegaliojant išduotai medicininei pažymai dėl negalėjimo atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, prokuratūrą“, - skunde teigė N. Venckienė ir A. Skučienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.