Šalies vadovai dėkoja mokytojams

Šalies vadovai sveikina mokytojus

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžia, kad mokytojų dėka subręsta asmenybės ir skleidžiasi talentai.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžia, kad mokytojų dėka subręsta asmenybės ir skleidžiasi talentai.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2012, 10:03 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:25 AM

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pedagogams profesinės šventės proga palinkėjo atsidavimo ugdant kūrybingus ir atsakingus jaunus žmones.

„Didžiausios sėkmės Jums, pasirinkusiems Mokytojo kelią. Linkiu kantrybės ir atsidavimo ugdant kūrybingus ir atsakingus jaunus žmones, būsimuosius mūsų valstybės kūrėjus!“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė neabejoja, kad minėdami savo šventę mokytojai išgirs daug gražių žodžių - iš tų, kurie šiandien vaikų akimis žvelgia į lentą ir semiasi žinių bei žmogiškosios išminties.

Iš tų, kurių mokyklos suolas seniai liko prisiminimuose, tačiau prieš daugybę metų išgirstas geras žodis ir parodytas pasitikėjimas mintyse ir širdyje šviečia iki šiol.

Seimo pirmininkė pabrėžia būtent tai mananti esant kiekvieno mokytojo svarbiausiu uždaviniu - leisti išsiskleisti asmenybei, nenuskriausti ir neišgąsdinti mažo ar jauno žmogaus dvasios, o padrąsinti ir pasitikėti ja, duoti jai sparnus.

„Žinoma, svarbios kiekvieno dėstomo dalyko pamokos, žinoma, labai svarbus bendrasis lavinimas ir galimybė žmogui atrasti savąjį profesinį kelią. Tačiau dar svarbiau - atrasti jam skirtą vienintelį asmenybės kelią, itin svarbios gerumo, žmogiškumo ir žmogiškosios bendrystės pamokos.

Istorija rodo, kad šia dvasia išugdyti žmonės tampa ne tik profesionaliais darbuotojais, bet ir solidariais piliečiais, kuria stiprias šeimas, kuria stiprios dvasios Lietuvą, teisingesnę, šviesesnę ir laimingesnę Lietuvą“, - sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė padėkojo visiems, kurių kantriu darbu ir pastangomis mūsų šalis eina šiuo keliu.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurių dėka žodis „mokykla“ apima ne tik pirmųjų žinių bei įgūdžių diegimą, bet ir žmogiškumo, atvirumo ir pasitikėjimo ugdymą“, - sako I. Degutienė.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžia, kad mokytojų dėka subręsta asmenybės ir skleidžiasi talentai, dėl to sunku paprastais žodžiais įvardinti didelio mokytojų darbo svarbą ir nepaprastą pasišventimą.

„Gyvenimo tėkmėje ne visiems mums pavyksta sėkmingai atlikti visus namų darbus, suvokti bei prisijaukinti neaprėpiamą žinių pasaulį. Tačiau esu tikras, kad daugelis su gilia pagarba minime tą tikrąjį Mokytoją, žmogų, kuris pažadino mintį, parodė kelią ir padrąsino juo eiti“, - sveikindamas mokytojus sako premjeras.

„Išties mes mokomės ir klystame visą gyvenimą, tad leiskite man mūsų visų, Lietuvos mokinių, vardu padėkoti Jums už kantrybę, už nuolatinį degimą - šviesos nešimą visiems, jos išsiilgusiems ir jos trokštantiems. Jūsų darbo ir pasišventimo dėka Lietuvoje subręsta asmenybės, skleidžiasi talentai, stiprėja ir gražėja mūsų Tėvynė“, - sakome Vyriausybės vadovo sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.