Iš skandalų liūno parlamentarai išlips sausi?

Vienus skandalai sužlugdo, kitiems lemia sėkmę, o tretiems jie — kaip nuo žąsies vanduo. Ar galima iš jų balos išlipti nesušlapusiems? Apie tai “Lietuvos ryto” TV laidoje “Negaliu tylėti” diskutavo žmonės, ne kartą įsivėlę į prieštaringas istorijas.

A.Baukutė ir V.Šustauskas<br>"Lietuvos ryto" televizija
A.Baukutė ir V.Šustauskas<br>"Lietuvos ryto" televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („TV antena“)

Oct 6, 2012, 8:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:35 AM

Parlamentarė Asta Baukutė, išsikėlusi iš Vilniaus kolegijos bendrabučio, paliko jį nusiaubtą. Arūnas Valinskas Seimo pirmininko posto neteko paviešinus nuotraukas, kuriose jis užfiksuotas su Henriku Daktaru.

Apie Artūro Paulausko neteisėtai suręstą tvorą buvo kuriamos “Dviračio šou” dažnutės. O prie Mildos Bartašiūnaitės pavardės tiesiog lipte limpa epitetas “skandalingoji”.

Fotografavosi su H.Daktaru

Laidos vedėja Asta Dudurytė pastebėjo, kad kai kurių skambų atgarsį sukėlusių įvykių baigtis taip ir neišaiškėja.

“Kaip baigėsi skandalas dėl jūsų tvoros?” — klausė ji A. Paulausko.

“Tvora tebestovi, ji įteisinta. Žurnalistai susipažino su brėžiniais ir kitais dokumentais, o skirtos baudos buvo sumokėtos. Argi kam nors dabar tai įdomu?” — svarstė buvęs Seimo pirmininkas A. Paulauskas.

Kitas buvęs parlamento vadovas A. Valinskas iš šio posto buvo atstatydintas kilus skandalui dėl galimų jo ryšių su nusikalstamu pasauliu.

“Tos nuotraukos su Henriku Daktaru pasirodė dar 2003 metais po vieno renginio Kėdainiuose. Su H. Daktaru tada fotografavosi visi, kas netingėjo — ir Viktoras Uspaskichas, ir Andrius Mamontovas”, — laidoje aiškino A. Valinskas.

“Šiuo atveju nuotrauka buvo tik pretekstas. Visi supranta, kad ji — ne tikroji atstatydinimo priežastis”, — A. Valinską užstojo A.Paulauskas. Jis atstovavo A. Valinskui byloje, kurioje šis pramogų pasaulio ryklys buvo teisiamas dėl melagingo pranešimo apie viešbutyje padėtą bombą.

Sekspertės vardo nesigėdija

“Ne jūsų nuotraukos tada žmones papiktino, — A. Valinskui aiškino M. Bartašiūnaitė. — Užkliuvote dėl to, kad, užuot atvykęs susitikti su prie Seimo protestuojančiais žmonėmis, pietavote “Stiklių” restorane su svečiais iš Norvegijos.”

Su Liberalų sąjūdžiu į Seimą ketinusi patekti M. Bartašiūnaitė sakė seniai besidominti politika.

“Gaila, kad kai kurie žmonės mano, jog jei kalbu apie seksą, vadinasi, mano galva yra tuščia, — piktinosi ji. — Man jau 30 metų ir juokingai skamba, kai kas nors pavadina sekso trenere. Aš dabar lektorė.

Nepatikėsite, kiek vyrų man per feisbuką rašo laiškus ir klausia, kokį vibratorių savo moteriai padovanoti.”

Smūgis ministrui

Prieš kelis mėnesius kilo skandalas, kai M. Bartašiūnaitė paviešino švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus jai siųstas trumpąsias žinutes. Po Liberalų sąjūdžio suvažiavimo ministras sekso ekspertei siūlė pratęsti linksmybes viešbučio kambaryje.

Šias žinutes M. Bartašiūnaitė paviešino, kai buvo išbraukta iš Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąrašo.

“Tos partijos senbuviams labai nepatiko, kad buvau tapusi kandidate į Seimą.

Jie ėmė pilti ant manęs purvą, o paskui negražiai išmetė”, — nuoskaudos neslėpė M.Bartašiūnaitė, kuri po šio incidento esą du mėnesius laukė atsiprašymo. Nesulaukusi ir paskelbė pikantiškas žinutes.

Apie G. Steponavičių ji kalbėjo griežtai: “Politikai yra tokie patys vyrai, kaip visi, ir retsykiais būna kiaulės. Ypač kai padaugina alkoholio.”

Už sutuoktinį stojo mūru

Skandalai nuolat persekioja ir Seimo narę A. Baukutę.

“Atėjusi į valdžią stengiausi tik gilintis į klausimus, į kuriuos iki tol niekas nesigilino. Matyt, užėmiau kažkieno vietą, todėl mane ir buvo stengiamasi sutrypti”, — svarstė A. Baukutė.

A. Baukutė yra įsitikinusi, kad skandalai, į kuriuos buvo įsipainiojusi, — surežisuoti.

“Tai ir jūsų vyrą Kęstutį Rupulevičių kas nors specialiai nugirdė ir įsodino į mašiną?” — apie tuo metu Aplinkos ministerijoje dirbusį Seimo narės sutuoktinį, kuris padaręs avariją pasišalino iš įvykio vietos, paklausė laidos vedėja.

“O iš kur jūs žinote, kad jis buvo girtas? — staiga ėmė karščiuotis parlamentarė. — Mes iki šiol vis dar atgailaujame už šį įvykį. Esame kalti, kad išsigandome. Nebuvome apskaičiavę, kaip gudrauti.”

Kartą A. Baukutė vienoje TV laidoje pademonstravo nuogą užpakalį. Aktorė teigė, kad tai darė ne ji, o jos personažas.

“Tokiu atveju Eduardą Kaniavą galima būtų apšaukti žmogžudžiu vien dėl to, kad yra vaidinęs Otelą ir smaugęs Dezdemoną”, — kolegę užstojo A. Valinskas.

Vaikai pakeitė mokyklą

A. Baukutė skundėsi, kad nuolatiniai skandalai pakenkė ne tik jai, bet ir jos atžaloms.

Dėl to dviem vyresniesiems Seimo narės vaikams teko keisti mokyklą. Iki šiol moteris vengia vaikščioti į tėvų susirinkimus.

“Ar sugadintą įvaizdį galima pataisyti?” — A. Dudurytė klausė laidos svečio ryšių su visuomene agentūros vadovo Kęstučio Gečo.

“Įvaizdį galima keisti dažnai, tačiau reputacija prarandama tik kartą, — teigė K. Gečas. — Kartais politikai patys sukelia skandalus, o kartais už juos tai padaro kiti. Juodosios technologijos iš tiesų egzistuoja.

Vadovėliuose galima rasti schemų, kaip oponentą įpainioti į skandalą.”

“Reputaciją galima nusipirkti. Tam reikia neleisti išeiti į viešumą skandalams”, — samprotavo A. Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.