Šiauliuose be apsaugų dirbantys stogdengiai šiurpino praeivius

Pirmadienio popietę Šiauliuose P. Višinskio gatvės link einantys praeiviai stebėjosi Šiaulių universiteto pastatą remontuojančių statybininkų nuktrūktgalviškumu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 8, 2012, 3:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:37 AM

Ant stataus šlaitinio keturių aukštų pastato stogo stogdengiai vaikščiojo neryšėdami jokių apsaugų. Apsauginių stogo atitvarų nesimatė ir stogo kraštuose.

Nuo lietaus įmirkusiomis ir dėl to slidžiomis tapusiomis nuožulnaus stogo lentomis be jokių apaugos priemonių laipioję ir skardinius dangos lakštus tampę darbininkai kėlė baimę juos mačiusiems šiauliečiams.

P. Višinskio gatvėje 38 numeriu pažymėto Šiaulių universiteto pastato kapitalinį remontą atlieka uždaroji akcinė bendrovė „Meba“.

Telefonu susisiekus su darbų statybos vadovu Raimondu Matu ir jo paklausus, ar stogdengiai gali tokiame aukštyje dirbti be jokių apsaugų, specialistas nustebo ir pažadėjo tuoj pat užlipęs pažiūrėti, kaip ten yra iš tikrųjų.

Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus viršininkas Zenonas Griguola sakė nenorįs nieko komentuoti, kol nesusipažino su situacija.

Z. Griguola sakė, kad statybvietėse esant pavojui nukristi dėmesys pirmiausia turi būti kreipiamas į kolektyvines saugumo priemones – t. y.į apsauginių atitvarų įrengimą.

„Jei tokie atitvarai neįrengti ar stogo nuolydis yra didesnis nei 20 laipsnių, tuomet darbininkai turi naudotis individualiomis apsaugos priemonėmis, t. y. dirbti prisirišę“, - portalui lrytas.lt sakė Z. Griguola.

Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus vedėjas sakė, kad už šių reikalavimų nepaisymą galima skirti nuo 500 iki 5000 litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.