Balsavimo dieną P. Gražulis po Gargždus lakstė su glėbiais rožių

Dešimtis kartų Kelių eismo taisykles pažeidusiam Seimo nariui Petrui Gražuliui negalioja ir draudimai papirkinėti rinkėjus. Klaipėdos rajono Gargždų vienmandatėje apygardoje kandidatuojantis parlamentaras pirmąją išankstinio balsavimo dieną po miestelį bėgiojo su glėbiais gelsvų rožių. Gėlėmis jis dosniai apdovanojo ir Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojus bei lankytojus. Tačiau nelauktomis dovanomis apžavėti pavyko ne visus. Matydami bandymus papirkti rinkėjus, kurių dalis šiomis dienomis jau balsuoja, medikai surašė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Rinkimų išvakarėse P. Gražulis gėles dovanojo nepamiršdamas priminti, kad už jas derėtų atsilyginti balsais.<br>R. Danisevičius
Rinkimų išvakarėse P. Gražulis gėles dovanojo nepamiršdamas priminti, kad už jas derėtų atsilyginti balsais.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 11, 2012, 6:43 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:25 AM

Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) P. Gražulis pasirodė gerokai prieš vidurdienį ir ėmė varstyti medikų kabinetų duris. Tuo metu keitėsi darbuotojų pamainos. Po gelsvos spalvos rožės žiedą gavo visi tuo metu pastate buvę medikai ir pacientai. „Buvome pamaloninti visi, registratūra taip pat pilna gėlių. Dovanodamas žiedus jis sakė: „Aš šiandien jūsų nepamirštu, o jūs manęs nepamirškite sekmadienį“, - pasakojo Gargždų PSPC darbuotoja Rymantina Lebednykienė.

Pasipiktinusi politiko elgesiu moteris surašė skundą apygardos bei Vyriausiajai rinkimų komisijai. R. Lebednykienė teigė na kartą girdėjusi, kad parlamentaras važinėja po rajono seniūnijas ir gimtadienio proga sveikina nepažįstamus žmones. Iš kur jis gauna jų asmens duomenis, lieka paslaptis.

Pats P. Gražulis neneigė dažnai dovanojantis gėlių rajono moterims. Ir šiuokart jis esą tenorėjęs parodyti dėmesį. „Juk galima gražiai moteriai įteikti gėlę, tai džiugina, argi ne?“ - nė nebandė išsisukinėti politikas. Paklaustas, ar nemano, jog toks jo elgesys gali būti pripažintas rinkėjų papirkinėjimu, jis atkirto, jog gėlių dovanojimas nėra įstatymo pažeidimas, tai esą pripažinusi pati Vyriausioji rinkimų komisija.

Kartą jau išsisuko

P. Gražulis pasijuto nebaudžiamas po to, kai rugsėjo pradžioje Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pripažino, jog įteikęs vieną gėlę rajono gyventojai jos asmeninio jubiliejaus proga jis nepažeidė Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo. Komisija sprendimą nepradėti tyrimo motyvavo tuo, kad tai tebuvo pavienis atvejis ir greičiausiai nebuvo jau prasidėjusios rinkiminės kampanijos dalis.

Tačiau šįkart skandalais pagarsėjusiam politikui gali nepavykti taip lengvai išsisukti. Rinkėjų skundą turi išnagrinėti apygardos rinkimų komisija. Jeigu ji pripažins, kad gėlės buvo dovanojamos siekiant gauti daugiau balsų, P. Gražuliui grėstų ir baudžiamoji atsakomybė.

„Nešioti gėles kibirais ir jas dovanoti turbūt nėra įprasta šio Seimo nario veikla, greičiausiai tai susiję su rinkimais. Jeigu gėlės dovanojamos ne kokia ypatinga proga, tikėtina, kad politikas siekia paveikti žmonių nuomonę ir paraginti už jį balsuoti“, - kalbėjo VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, kurį žinia apie P. Gražulio vaikščiojimą po Klaipėdos rajono įstaigas jau buvo pasiekusi.

Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaujantis P. Gražulis kovoja su dvylika oponentų, tačiau aršiausia kova vyksta tarp jo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovės Seimo narės Agnės Bilotaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.