Socialdemokratai prašo iš rinkimų braukti Darbo partiją

Lietuvos socialdemokratų partijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2012, 8:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:25 AM

„Aš turiu karčios patirties iš praėjusių rinkimų, kai dingo maišai, dingo balsai iš maišų, nenoriu būti apgaudinėjama, esu sąžiningas žmogus, todėl ir teikiame skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai. O jie jau spręs, ką daryti, šalinti, nešalinti“, - BNS sakė parlamentarė.

Pasak jos, į VRK kreiptasi per dvi išankstinio balsavimo dienas pastebėjus dalykų, keliančių įtarimų, esą Darbo partija galėjo organizuotai vežti balsuoti rinkėjus už atlygį.

Socialdemokratų į VRK deleguota Živilė Verbylaitė BNS patvirtino, jog toks skundas gautas. Jos teigimu, vieną minimą atvejį dėl galimo papirkimo policija aiškinasi.

Darbo partija kaltinimus atmeta teigdama, jog „rinkimuose dalyvauja skaidriai ir sąžiningai“.

„Darbo partija vykdo plačią ir efektyvią rinkimų kampaniją, siekdama kuo platesniam ratui žmonių pristatyti savo programos nuostatas ir siekius. Dirbame išvien, kaip vieninga komanda, tačiau jokių rinkėjų papirkimų ir neteisėtų priemonių rinkėjų agitacijai mes nesiimame ir neketiname imtis. Panašu, kad kai kuriuos socialdemokratus baimė ir suvokimas, kad jų gali nelikti prie šiltos vietos, tiesiog varo iš proto“, - DP išplatintame pranešime cituojamas rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys.

Anot V. Gapšio, visus galimus rinkėjų papirkimo atvejus turi tirti policija ir kitos atsakingos institucijos. „Šiuo metu VRK neturi nė vieno įrodymo, kad Darbo partija kur nors papirkinėtų rinkėjus, o politinių oponentų skundai remiasi nuogirdomis ir spėlionėmis. Tokius rinkimuose dalyvaujančių politikų veiksmus vertinu kaip bandymą apšmeižti Darbo partiją ir prieš rinkimus paveikti rinkėjų nuomonę. Todėl raginu tuos, kurie skleidžia dezinformaciją apie rinkėjų papirkimą, savo laiką skirti susitikimams su rinkėjais, o ne skandalų kūrimui“, - sako V. Gapšys.

Seimo rinkimai vyks šį sekmadienį, išankstinis balsavimas prasidėjo trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.