Atliekų tvarkymo tarnyba prašo STT ištirti Vilniaus miesto savivaldybės veiksmus

Grigiškėse bręsta skandalas: rajoną administruojanti Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Naujininkų ūkis“ siekia nutraukti sutartį su dabartine atliekų tvarkytoja Atliekų tvarkymo tarnyba ir be konkurso perduoti šiukšlių tvarkymą kitai įmonei. Dėl neteisėtų savivaldybės įmonės veiksmų Atliekų tvarkymo tarnyba kreipėsi į teismą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2012, 11:22 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:09 AM

Pasak bendrovės Atliekų tvarkymo tarnyba direktoriaus pavaduotojo Sigito Petkevičiaus, savivaldybės įmonė, skirdama naują atliekų tvarkytoją be konkurso pažeidžia Grigiškių gyventojų interesus ir įstatymus. „Šių paslaugų vertė - apie 400 tūkst. litų per metus, o jeigu tokio masto sutartis bus sudaryta be konkurso, nebus užtikrinta konkurencinga paslaugų kaina“, - sakė S. Petkevičius.

„Atliekų tvarkymo tarnyba“ iki šiol teikė atliekų tvarkymo paslaugas Grigiškių rajone pagal 2008 metais laimėtą konkursą ir sudarytą sutartį. Nors ši sutartis galioja iki 2013 m. pradžios, jau beveik metus savivaldybės įmonė siekia ją nutraukti be priežasties - nei iš „Naujininkų ūkio“, nei iš gyventojų bendrovė nėra gavusi priekaištų dėl teikiamų paslaugų kokybės. Dėl bandymų nutraukti sutartį bendrovė jau ginčijasi teisme.

„Mūsų neoficialiomis žiniomis, nutraukti sutartį su mumis norima todėl, kad Grigiškės jau pažadėtos kitam tiekėjui - su skandalingąja „Icor“ grupe susijusiai įmonei. Ji parinkta neskaidriai, be konkurso, be kainų apklausos ir be gyventojų žinios. Esame susirūpinę, nes tai paliečia ne tik mūsų verslą, bet ir Grigiškių gyventojus, kurių lėšomis manipuliuoja savivaldybės ir „Naujininkų ūkio“ atstovai“, - įsitikinęs Atliekų tvarkymo tarnybos atstovas.

Pasak jo, praėjusią savaitę Atliekų tvarkymo tarnyba iš „Naujininkų ūkio“ sulaukė reikalavimo susirinkti konteinerius ir nustoti teikti paslaugas Grigiškių gyventojams iki rinkimų į Seimą dienos - spalio 14-osios. „Nėra net teorinės galimybės, kad „Naujininkų ūkis“ per savaitę spėtų surengti konkursą ir išrinkti nugalėtoją. Todėl peršasi viena išvada - norima prastumti tiekėją, su kuriuo neoficialiai, o gal ir už tam tikrą neteisėtą atlygį jau susitarta. Manau, ne veltui naują tiekėją siekiama paskirti tuomet, kai visų žvilgsniai nukreipti į rinkimus“, - sakė S. Petkevičius.

„Įtardami galimą valdininkų nesąžiningą veiklą ir vienos įmonės protegavimą, kreipėmės į Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydami šį atvejį ištirti“, - paaiškino S. Petkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?