Išrikiuoti sostinės gatvėmis riedėsiantys „Vilnius veža“ taksi automobiliai

Penktadienį prie Vilniaus miesto savivaldybės buvo išrikiuoti naujos miesto taksi įmonės „Vilnius veža“ „Ford“ markės automobiliai, kurie kitą savaitę jau važinės sostinės gatvėmis. Vilniaus savivaldybės taksi bendrovės „Vilnius veža“ paskelbtas 100 naujų automobilių nuomos trims metams konkursas kol kas nebaigtas, bet bendrovė susitarė dėl trumpalaikės nuomos su bendrove „Inchcape Motors“. Taksi automobiliai aprūpinti nauja programine įranga, radijo ryšys nebus reikalingas - vairuotojai duomenis apie kliento užsakymą iš skambučių centro gaus į planšetinį kompiuterį.

Kitą savaitę sostinėje važinės nauji taksi automobiliai.<br>J. Stacevičius.
Kitą savaitę sostinėje važinės nauji taksi automobiliai.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 12, 2012, 5:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:52 AM

Įmonės „Vilnius veža“ įsteigimo inciatorius, Vilniaus meras Artūras Zuokas dar antradienį, susitikimo su Lietuvos pramonininkų konfederacija metu pažadėjo, kad kitą savaitę į gatves išvažiuos pirmieji Vilniaus taksi kompanijos automobiliai.

Penktadienį prie Vilniaus miesto savivaldybės pristatyti "Ford C-Max" automobiliai aprūpinti naujausia programine įranga, kuri veiks skaitmeniniu būdu – tai reiškia, kad nebus naudojamas radijo ryšys. Arčiausiai kliento esantys taksi vairuotojai iš skambučių centro į planšetinį kompiuterį gaus adresą ir patvirtins užsakymą, kuris iš jų važiuos pas klientą.

„Siekdami pradėti teikti kokybišką taksi paslaugą vilniečiams ir miesto svečiams, laikinai nuomojamės šiuos automobilius. 100 automobilių į gatves išriedės pasibaigus šiuo metu vykstančio konkurso procedūroms“, - sakė įmonės „Vilnius veža“ direktorius Rolandas Statulevičius.

Direktoriaus teigimu, pirmieji automobiliai nuomojami apklausus oficialius automobilių atstovus Lietuvoje, galinčius išnuomoti visiškai naujus automobilius, ir pasirinkus mažiausią kainą pateikusią įmonę. Vieno automobilio nuoma siekia 2960 litų per mėnesį.

Šie automobiliai bus naudojami 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. „Vilnius veža“ taksi automobiliai taip pat bus aprūpinti modernia apskaitos įranga – keleiviui įsėdus į automobilį, taksometras įsijungs automatiškai, nes gaus signalą iš sėdynėse įmontuotų daviklių.

Kelionės gale taksometras taip pat išsijungs automatiškai ir atspausdins kelionės čekį, kuriame bus nurodytas kelionės atstumas, kaina už kilometrą, galutinė važiavimo kaina ir taksi vairuotojo kodas. „Vilnius veža“ 1 kilometro kaina sieks 2,39 lito dienos metu, 2,99 lito nakties metu (nuo 22 val. iki 6 val.), įsėdimo mokestis – 3,90 lito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.