V. Uspaskichas vadino E. Masiulį melagiu, N. Venckienė piešė apokalipsę

Paskutinėje laidoje „Lyderių forumas“ šešių populiariausių politinių partijų lyderiams teko nelengva dalia – jie turėjo atsakyti į neapsisprendusių už ką balsuos rinkėjų klausimus. Tiesioginiame eteryje neišvengta staigmenų, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas Liberalų sąjūdžio vadovą Eligijų Masiulį išvadino melagiu, o Neringa Venckienė nuo konkretumo išsisukinėjo kalbėdama apie tragišką šalies padėtį.

Paskutinėje "Lyderių forumo" laidoje aistrų netrūko.<br>J. Stacevičius
Paskutinėje "Lyderių forumo" laidoje aistrų netrūko.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 10:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:43 AM

Penktadienio vakarą buvo parodyta paskutinė „Lyderių forumo“ laida prieš rinkimus, nes šeštadienį, likus dienai iki balsavimo draudžiama bet kokia agitacija.

Šį kartą šešių populiariausių politinių partijų lyderiams teko nelengva užduotis, jiems reikėjo atsakyti į sociologų atrinktų neapsisprendusių už ką balsuoti rinkėjų klausimus. Laidos svečiai, kurių absoliučią dauguma sudarė jaunimas, politikų klausė kaip bus sprendžiama jaunų šeimų aprūpinimo būstu problema, kam partijos skirs didžiausią dėmesį, kaip bus keliami atlyginimai iki Europos Sąjungos vidurkio, kaip politikai ketina sustabdyti jaunimo emigraciją, kokia partijų lyderių pozicija dėl elektroninio balsavimo įvedimo.

Laidoje netrūko emocijų ir populistinių plepalų. Bene solidžiausiai atrodė, geriausiai debatams buvo pasiruošę konservatorių lyderis, premjeras Andrius Kubilius, Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Politikos naujokė, Seimą šturmuoti ketinančios partijos „Drąsos kelias“ idėjinė lyderė Neringa Venckienė nenustebino, ji pasirodė pakankamai silpnai, neretai užuot atsakiusi į konkrečius klausimus imdavo kalbėti apie jos nuomone pasibaisėtiną Lietuvos padėtį.

Tiesioginiame eteryje neišvengta ir atvirų įžeidinėjimų, Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas melagiu išvadino Liberalų sąjūdžio atstovą E. Masiulį.

Liberalas V. Uspaskicho rūstybę užsitraukė politikams atsakant į klausimą, kaip reikėtų stabdyti jaunimo emigraciją.

N. Venckienei pareiškus, jog į užsienį išvykę jaunuoliai greičiausiai niekada nebegrįš į Lietuvą, nes čia, pasak jos, nėra nei teisybės, nei perspektyvų, žodis buvo suteiktas V. Uspaskichui. Jis tikino, kad vienintelis būdas sumažinti emigraciją – sudaryti sąlygas verslui kurti gerai apmokamas darbo vietas.

Politikui pradėjus kalbėti apie protekcionizmą, Darbo partijai iškeltą bylą ir ėmus pilti purvą ant teisėsaugos, laidą vedęs žurnalistas Edmundas Jakilaitis paklausė, kaip šias savo nuoskaudas jis gali susieti su diskusijos tema – jaunimo emigracija.

Žodį suteikus E. Masiuliui, šis šmaikštaudamas pareiškė, jog V. Uspaskichas kompetentingai kalba apie emigraciją, nes pats buvo emigravęs, kai teisėsauga jo ieškojo Lietuvoje (prokurorams pradėjus narplioti Darbo partijos bylą – išvykęs į Rusiją – Red.).

Ši replika nepaprastai užrūstino V. Uspaskichą, jis oponentą viešai pavadino melagiu.

„Tu esi melagis. Aš niekada nebuvau emigravęs. Tu - melagis, ministras ir melagis“, - pyko V. Uspaskichas.

Darbo partijos lyderis tikino į Rusiją išvažiavęs dėl tragiškai susiklosčiusių šeimyninių aplinkybių.

„Aš išvažiavau, kai sudegė mano namas ir žuvo mano brolis. Aš pats išvažiavau, niekas manęs neieškojo, nemeluok niekada“, - pyko V. Uspaskichas.

Darbo partijos lyderis ne pirmą kartą jo pasitraukimo į Rusiją temą paliečiančius oponentus išvadina melagiais. Praėjusiais metais jo interneto svetainėje buvo publikuotas konservatorių patriarchui Vytautui Landsbergiui skirtas rašinys, kuriame profesorius išvadintas dezinformatoriumi, melagiu, intrigantu bei užsimenama apie tariamus ryšius su KGB.

Originaliais pasisakymais apie problemų sprendimo būdus garsėjanti N. Venckienė taip pat pažėrė itin keistų minčių.

Užuot atsakiusi į klausimą, ką reikėtų daryti siekiant sudaryti galimybes jaunoms šeimoms įsigyti būstus, N. Venckienė mokslą aukštosiose mokyklose prilygino vergovei.

„Labai svarbu yra tai, kad jaunos šeimos dažniausiai yra studentai. Kokia dabar yra švietimo sistema? Tai jie tampa vergais mokydamiesi aukštosiose mokyklose, nuo to ir reikia pradėti. Kad mokslas aukštosiose mokyklose visiems būtų nemokamas“, - kalbėjo N. Venckienė ir tikino, kad už mokslą mokantis žmogus niekada nepajėgs įsigyti nuosavo būsto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.