A. Zuokas iš posto verčiamas gali būti po antrojo Seimo rinkimų turo

Ruošiama interpeliacija ir R. Adomavičiui

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-17 11:44, atnaujinta 2018-03-16 01:30

„Mano nuomone, čia kol kas - šurmulys krūmuose, o jau realiau įvyks po antro rinkimų turo. Dabar tai toks šurmulys dėl šurmulio“, - teigė politikas.

Žiniasklaidai antradienį pranešus, kad trečiadienį savivaldybėje nevyks tradicinis posėdis, savivaldybės atstovas Antonas Nikitinas ir G. Rudžionis Eltai patvirtino, kad posėdis vis dėlto vyks. Jame esą turėjo būti svarstomas ir mero A. Zuoko interpeliacijos klausimas, tačiau duomenų apie tai nėra.

Vilniaus meras trečiadienio rytą santūriai reagavo į klausimą apie galimą interpeliaciją partijai patyrus absoliutų pralaimėjimą Seimo rinkimuose.

„Girdėjau, kad interpeliacijos tekstas yra rengiamas, bet jo dar nemačiau“, - „Žinių radijo“ laidai „Nuomonių studija“ sakė A. Zuokas.

Žiniasklaidai antradienį pranešus, kad trečiadienį savivaldybėje nevyks tradicinis posėdis, Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Antonas Nikitinas Eltai patvirtino, kad posėdis vyks.

Šaltinių savivaldybėje tvirtinimu, merui jau parengta interpeliacija dėl nekontroliuojamos situacijos šilumos bei vandens ūkyje. Esą žadama pakeisti ir dabartinį administracijos direktorių, ilgametį A. Zuoko bendražygį Valdą Klimantavičių.

Interpeliacijos tekste tvirtinama, jog sostinės meras prarado politinį pasitikėjimą dėl sostinės šilumos bei vandens ūkio įmones krečiančių skandalų - neseniai STT atliktos kratos „Vilniaus vandenyse“, FNTT pradėtas tyrimas dėl „Vilniaus energijos“ veiksmų, sukraunant dešimtmilijoninius pelnus biokuro įmonėms Vilniaus šilumos vartotojų sąskaita.

Ruošiama interpeliacija ir R. Adomavičiui

Korupcija įtariamam Vilniaus vicemerui Romui Adomavičiui sostinės tarybos opozicija siūlo nedelsiant atsistatydinti, priešingu atveju bus pradėti rinkti parašai ir inicijuojama interpeliacija.

Vilniaus savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Valdo Benkunsko teigimu, R. Adomavičiui pareikšti įtariamai dėl sunkaus korupcinio nusikaltimo yra tiesiogiai susiję su jo pareigomis, todėl atima galimybę toliau eiti vicemero pareigas.

„R. Adomavičius turėjo nedelsiant trauktis iš vicemero pareigų dėl jam pareikštų rimtų įtarimų. Negana to, R. Adomavičius STT agentų buvo užkluptas su 40 tūkstančių litų, gautų iš partijos kolegos, buvusio „Vilniaus vandenų“ vadovo D. Norkaus, siekiant paveikti savivaldybės įmonės viešųjų pirkimų rezultatus. Tai akivaizdžiai įrodo, kad R. Adomavičius nebegali toliau eiti tokių aukštų ir atsakingų pareigų“, - teigia V. Benkunskas trečiadienį išplatintame pareiškime.

Pasak opozicijos atstovo, po Seimo rinkimų R. Adomavičiui vėl pradėjus oficialiai eiti vicemero pareigas, sostinės tarybai buvo pateiktas prašymas vicemerą išbraukti tik iš savivaldybės įmonių „Vilniaus vandenys“ ir „Vilniaus šilumos tinklai“ stebėtojų tarybų bei savivaldybės tarybos komisijos, prižiūrinčios šilumos tinklų nuomos sutarties su „Vilniaus energija“ vykdymą.

„Toks atsitraukimas yra tik formalus bandymas išvengti politinės atsakomybės dėl susidariusios skandalingos padėties. Politikams ir valstybės pareigūnams keliami patys aukščiausi skaidrumo ir sąžiningumo kriterijai, todėl, mūsų nuomone, tolesnis R. Adomavičiaus buvimas vicemero pareigose diskredituoja ir meta korupcijos šešėlį visai Vilniaus miesto savivaldybės vadovybei. Jei šiandien nesulauksime R. Adomavičiaus atsistatydinimo, inicijuosime interpeliaciją“, - sakė V. Benkunskas.

A. Zuokas: „Sąjunga TAIP, nors nieko nelaimėjo, tačiau ir nepralaimėjo"

Partijos Sąjunga TAIP pirmininkas A. Zuokas Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatų nelaiko pralaimėjimu ir santūriai reaguoja į klausimą apie galimą interpeliaciją partijai patyrus absoliutų pralaimėjimą Seimo rinkimuose.

„Po rinkimų jaučiuosi gerai, šiuose rinkimuose Sąjunga TAIP, nors nieko nelaimėjo, tačiau ir nepralaimėjo, kaip kai kurios partijos, buvusios Seime“, - teigė A. Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.