Z. Vaigauskas: „Atėjo laikas į rinkimų komisijas deleguoti policininkus“ (atnaujinta)

Komisijose - pareigūnai?

VRK vadovo Z. Vaigausko teigimu, Rinkimų komisija dar renka duomenis apie padarytus pažeidimus, jų mastą.<br>R. Danisevičius
VRK vadovo Z. Vaigausko teigimu, Rinkimų komisija dar renka duomenis apie padarytus pažeidimus, jų mastą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2012, 6:54 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:58 PM

Iš pradžių atsisakęs nurodyti šias apygardas, vėliau Z.Vaigauskas prasitarė, kad kalbama apie Zarasų-Visagino ir Vilniaus-Trakų apygardas.

Dėl rinkėjų balsų pirkimo teisėsauga čia yra pradėjusi keletą ikiteisminių tyrimų.

VRK vadovo teigimu, Rinkimų komisija dar renka duomenis apie padarytus pažeidimus, jų mastą.

Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje daugiausia balsų surinko Darbo partija (25,49 proc.), antra liko partija „Tvarka ir teisingumas“ (20,11 proc.), trečia - Lietuvos socialdemokratų partija (15,20 proc.). Į antrąjį rinkimų turą pateko „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava (28,82 proc.) ir „darbietis“ Rimvydas Podolskis (17,25 proc.).

Vilniaus-Trakų rinkimų apygardoje nugalėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcija (36,20 proc.), antra liko Darbo partija (21,80 proc.), trečia - Lietuvos socialdemokratų partija (8,42 proc.). Į antrąjį turą išėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius (35,09 proc.) ir „darbietė“ Mingailė Binkauskaitė (17,79 proc.).

Komisijose - pareigūnai?

VRK vadovas teigė, kad ateityje rinkimų komisijose norėtų matyti policijos pareigūnus.

„Matyt, jau atėjo laikas, kad į rinkimų komisijų sudėtis, į Vyriausios rinkimų komisijos sudėtis, jog ir policija turėtų savo atstovus. Būtų glaudus ryšys tarp rinkimų komisijos ir policijos pareigūnų, kurie tiria tokius dalykus. Policija, manau, yra vienintelė institucija, kuri gali operatyviai priimti sprendimus“, - penktadienį per VRK posėdį sakė Z.Vaigauskas.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų. VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra patvirtinęs, jog daugiausiai skundų sulaukta dėl Darbo partijos kandidatų.

VRK vadovas taip pat užsiminė, kad galimas rinkimų rezultatų panaikinimas realiausiai gresia dviejose rinkimų apygardose, Zarasų-Visagino ir Vilniaus-Trakų.

VRK yra sulaukusi daugybės skundų ne tik dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, bet ir dėl rinkimų komisijų darbo: skųstasi dėl šiukšliadėžėje rastų biuletenių, klaidų protokoluose, netgi dėl balsų iš viso nesugebėjusios suskaičiuoti komisijos ir tą darbą palikusios apygardos komisijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.