A. Kubilius: „Nematau galimybių dalyvauti purvinų koalicijų formavime“

Ministras pirmininkas pirmadienį pareiškė nematantis galimybių formuoti koalicijos su partijomis, įsitraukusiomis į balsų pirkimą.

A. Kubilius pakartojo, kad tampantis sisteminiu balsų pirkimas visiškai nedera su pagrindiniais demokratijos principais.<br>T. Bauras
A. Kubilius pakartojo, kad tampantis sisteminiu balsų pirkimas visiškai nedera su pagrindiniais demokratijos principais.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 12:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:04 PM

„Nenoriu komentuoti VRK sprendimų, nes ji yra nepriklausoma, ir bet kokie komentarai galėtų būti suprantami kaip neatitinkantys įstatymo, bandymas daryti įtaką VRK darbui“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras.

Ministras pirmininkas pirmadienį pareiškė nematantis galimybių formuoti koalicijos su partijomis, įsitraukusiomis į balsų pirkimą.

"Sisteminiu tampantis balsų pirkimas, taip pat ir kalėjimuose, mano įsitikinimu, yra visiškai nesuderinamas su minimaliais demokratijos ir demokratinių partijų veikimo standartais. Galiu dar kartą pakartoti, kad iš tiesų nematau galimybių nei formuoti koalicijų su tokiomis partijomis, nei dalyvauti tokių purvinų koalicijų kokiuose nors kitokiuose formavimuose", – po Vyriausybės pasitarimo pabrėžė premjeras.

Paklaustas, ar jis kalba apie Darbo partiją, premjeras atkirto: „turiu omeny tai, ką pasakiau“.

VRK sekmadienį pripažino negaliojančiais pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje. Taip pasielgti nuspręsta dėl to, kad šioje apygardoje kandidatavęs „darbietis“ Rimvydas Podolskis papirkinėjo rinkėjus.

Už tokį sprendimą balsavo 12 VRK narių, prieš pasisakė trys iš jų. VRK šeštadienį jau buvo pripažinusi, kad R. Podolskis papirkinėjo rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidė rinkimų įstatymą.

VRK nusprendė, jog dėl to, kad Zarasų-Visagino apygardoje rinkėjai buvo masiškai papirkinėjami, padarytas šiurkštus rinkimų įstatymo pažeidimas, rinkėjams šioje apygardoje turi būti suteikta teisė balsuoti iš naujo.

Penktadienį VRK prokuroro Genadijaus Jefimovo prašymu panaikino R. Podolskio teisinį imunitetą. G. Jefimovas teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių teigti, kad R. Podolskis pirko balsus.

Į antrąjį rinkimų turą kartu Zarasų-Visagino apygardoje buvo patekę „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava ir R. Podolskis. A. Dumbrava surinko 28,82 proc. balsų, R. Podolskis - 17,25 proc. Trečioje vietoje likęs socialdemokratas Nikolajus Gusevas surinko 15,47 proc. balsų.

Visose kitose rinkimų apygardose rezultatai sekmadienį pripažinti galiojančiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.