Jaunimo reikalai savivaldybėse – suvaržytų koordinatorių rankose

Savaitgalį vykusioje eilinėje Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos Asamblėjoje priimta pozicija dėl jaunimo reikalų koordinatorių funkcijų ir veiklos kokybės tobulinimo. Pozicijoje teigiama, kad jaunimo organizacijų atstovai dažnai susiduria su kliūtimis bendraujant su jaunimo reikalų koordinatoriais savivaldybėse, o ir ne visi koordinatoriai išmano jaunimo politikos principus ar yra susipažinę su jaunimo organizacijų veikla.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2012, 3:02 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:56 PM

Remdamiesi atlikta savivaldybių jaunimo reikalų koordinatorių apklausa, jaunimo organizacijų atstovai daro išvadą, kad jaunimo reikalų koordinatorių veiklos neefektyvumą lemia netinkamai parengtos konkurso į šias pareigas nuostatos. Taip pat pažymima, kad dažniausiai šiems darbuotojams yra priskiriamos ir kitos papildomos funkcijos, kurios taip pat apsunkina įsigilinimą į jaunimo reikalus.

Taip pat svarstyta ir rezoliucija dėl lytiškumo ugdymo kokybės gerinimo Lietuvoje. Joje siūlyta skirti daugiau dėmesio lytiškumo ugdymui švietimo įstaigose, inicijuoti lytiškumo ugdymo programos sukūrimą. Visgi priimtas sprendimas rezoliucijos svarstymą perkelti į pavasarį vyksiančią Asamblėją, o iki to dar pasigilinti į svarstomą temą.

Asamblėjos metu į tikruosius narius priimta dar viena organizacija – Rokiškio jaunimo organizacijų sąjunga „Apvalus stalas“. „Naujos organizacijos tapimas LIJOT nare visada yra džiugus įvykis. Vienydamiesi ir dirbdami kartu stiprėjame visi iš karto, o tai ypač svarbu, kai kalbame apie regionines organizacijas“, – sakė LiJOT prezidentė Loreta Senkutė.

Asamblėjoje taip pat nuspręsta ir kas bus pagerbti 2012 metų LiJOT Padėkos vakaro metu. „Metų iniciatyva jaunimui / Metų jaunimo įvykis“ išrinktas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, „Metų jaunimo organizacijų lyderis“ – Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentas Vygintas Eidėnas, „2012 metų jaunimo organizacijų partneris“ – Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, metų „Jaunimo ambasadorius“ – Kęstas Pikūnas, „2012 metų žmogus, labiausiai nusipelnęs jaunimui“ – Eugenijus Urbonas, o „LiJOT padėkos apdovanojimas“ bus įteiktas Giedriui Vaideliui.

Asamblėja yra Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos narių susirinkimas, turintis visas visuotinio narių susirinkimo teises. Joje priimami nauji nariai, tvirtinami įstatai, svarstomos rezoliucijos ir pozicijos. Ji vyksta du kartus per metus – rudenį ir pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.