Norvegijos lietuviai Lietuvos senelius nori palepinti vakariene

Dvi Norvegijos Lietuvių Bendrijos - Rogalando Lietuviu Bendrija ir Pietų Norvegijos Lietuvių Bendrija - susivienijo bendram kilniam tikslui. Norvegijos lietuviai nusprendė paremti Lietuvos neįgaliųjų senelių namus „Vilties namai“ ir „Vilties erdvė“.

Norvegijos lietuviai noro, kad neįgalieji seneliai, kuriems trūksta artimųjų dėmesio, galėtų pasilepinti skaniu maistu ir širdžiai mielomis melodijomis.<br>123rf
Norvegijos lietuviai noro, kad neįgalieji seneliai, kuriems trūksta artimųjų dėmesio, galėtų pasilepinti skaniu maistu ir širdžiai mielomis melodijomis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:28 PM

Norvegijos lietuvių bendrijos sumanė surengti labdaros koncertus Kristiansande ir Stavangeryje, per kuriuos surinktos lėšos būtų panaudotos surengiant iškilmingą vakarienę su liaudiškos muzikos koncertu senelių namų gyventojams.

„Mūsų vizija yra leisti šiems neįgaliesiems seneliams pasijausti mylimiems ir branginamiems, nes būtent jiems dažniausiai trūksta visuomenės ir artimųjų dėmesio, - tvirtina Pietų Norvegijos lietuvių bendrijos vadovas Ernestas Jaloveckas. - Norime, kad šie žmonės, kurie retai gauna progą pasimėgauti skanesniu maisto kąsneliu, susirinktų prie šventinio stalo ir per vakarienę mėgautųsi vaikystę primenančiomis melodijomis“.

E. Jaloveckas sako norintis atkreipti tautiečių dėmesį, kad užsienyje gyvenantiems lietuviams rūpi tėvynėje likę pagalbos stokojantys žmonės, kad veikdami kaip ne pelno siekiančios ir nevyriausybinės organizacijos, jie puoselėja lietuvybę ir rūpinasi lietuvių įvaizdžiu Norvegijoje.

Pirmas paramos koncertas įvyks š. m. lapkričio 9 d. Kristiandsande (Pietų Norvegijos Lietuvių Bendrijai), antrasis - lapkričio 10 d. Stavangeryje (Rogalando Lietuvių Bendrijai). Numatyta relaksacinė ir jauki programą su vakaro svečiais iš Lietuvos - “Bjelle ir Peru”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.