Iš parapijos tarybos pirmininko lūpų – rinkimų agitacija

Liberalų ir centro sąjungos Tauragės skyrius viešai skelbia, kad antrajame rinkimų ture remia kandidatą į Seimą Stasį Šedbarą, tačiau šio skyriaus tarybos narys, vienas pirmininko pavaduotojų Robertas Piečia Tauragės evangelikų liuteronų parapijiečius ragina elgtis priešingai – savo balsus atiduoti už socialdemokratų kandidatą Darių Petrošių.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Sitnikienė („Tauragės žinios")

2012-10-26 20:05, atnaujinta 2018-03-15 20:28

Apie R. Piečios raginimą palaikyti šį kandidatą „Tauragės žinias“ informavo tauragiškė Loreta. Moterį labiau suglumino ne išsiskyrusios partijos narių nuomonės, bet tai, kad į rinkimų agitaciją kišasi bažnyčia.

Balsuokite už D. Petrošių, jo tėvas – geras

„Tauragės žinių“ redakcijai atneštame laiške vardais kreipiamasi į abu šeimos narius – vyrą ir žmoną. Jame rašoma:

„Per pastaruosius keletą metų mūsų, Tauragės evangelikų liuteronų parapijos, bendruomenė sulaukė ženklios paramos tvarkant Martyno Mažvydo evangelikų liuteronų bažnyčią, jos aplinką, parapijos raštinę bei bendruomenės pastatą Vymerio g. 2.

Pačią didžiausią šios paramos dalį gavome pritariant Tauragės rajono savivaldybės tarybai ir Savivaldybės merui Pranui Petrošiui. Ir ateityje tikimės dalykiško ir vaisingo bendradarbiavimo tarp mūsų bendruomenės ir savivaldybės tarybos, Mero.

Artėjant rinkimų į LR Seimą antrajam turui kreipiuosi į Jus, Gerbiamieji, prašydamas paremti vieną iš kandidatų Tauragės vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Jeigu nesate tvirtai apsisprendę arba visai neplanavote spalio 28 dieną eiti balsuoti, prašyčiau savo balsą atiduoti už tauragiškį, jauną ir perspektyvų politiką, Tauragės rajono savivaldybės tarybos narį, teisės mokslų daktarą Darių Petrošių“.

Pasirašo – Tauragės evangelikų liuteronų parapijos tarybos pirmininkas Robertas Piečia.

Žada trauktis iš politikos

Liberalcentristas R. Piečia ir pats dalyvavo šių metų Seimo rinkimuose. Daugiamandatėje rinkimų apygardoje Liberalų ir centro sąjungos sąraše jo numeris buvo 63.

Politikas yra Liberalų ir centro sąjungos Tauragės skyriaus tarybos narys, tačiau apie šio skyriaus viešą pareiškimą žiniasklaidoje tikino nežinojęs. Paskutiniame skyriaus tarybos susirinkime jis nedalyvavo, tikina, kad buvo išvykęs dėl įsidarbinimo reikalų.

Anot R. Piečios, jo veikla Liberalų ir centro sąjungos partijos skyriuje minimali, o tapęs Tauragės miškų urėdijos vadovu svarsto apie pasitraukimą iš politikos, taip pat iš partijos.

– Savo nuomonę galiu turėti ir ją išsakyti. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad nusivyliau dabartiniu Seimo nariu. Per pusantrų metų, kai buvau meras, o jis tuo pat metu Seimo narys, Šedbaras nė karto nebuvo užsukęs į mero kabinetą pasikalbėti, paklausti, kaip sekasi. Iš kito kandidato tikiuosi daugiau. Išsakyti savo nuomonę agitacijai nedraudžiamu laikotarpiu nėra nieko blogo, – išklojo R. Piečia.

„Tauragės žinias“ jis tikino nematąs nieko blogo, kad savo nuomonę išsakė parapijiečiams. Kita vertus, pasak R. Piečios, daug kas šiame gyvenime daroma blogai.

– Aš ne brukau agitaciją, o tik gražiai parašiau, kad tie, kurie nėra tvirtai apsisprendę arba visai neplanavo eiti balsuoti, savo balsą atiduotų už šį kandidatą. Kas nenori, tas už jį ir nebalsuos, tai jų valia. Tai nėra bažnyčios kišimasis, ne kunigas, o aš, kuris esu atsakingas už ūkinius parapijos reikalus, išsakiau savo nuomonę, – pabrėžė R. Piečia.

Su kunigu nesitarė

Tauragės evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Mindaugas Dikšaitis apie tokį R. Piečios raginimą tikino nieko nežinąs. Kunigas dar pajuokavo, kad jis pats R. Piečios raginimo balsuoti už D. Petrošių negavo. M. Dikšaičio nuomone, nieko blogo, kad žmogus, kuriuo pasitiki parapijiečiai, išsako savo nuomonę. Esą būtų blogai, jei bažnyčioje parapijiečius agituotų kunigas.

Roberto Piečios agitacinis lapelis (tokie buvo platinami pernai per rinkimus į savivaldybių tarybas) trečiadienį kažkodėl buvo iškabintas ant bendrijos „Caritas“ pastato lango

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.