Priešmirtinis B. Lubio nurodymas: alga negali būti mažesnė nei tūkstantis litų

Minint verslininko Bronislovo Lubio mirties metines Klaipėdoje įamžintas jo atminimas. Penktadienį ant bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) administracijos pastato atidengtas skulptoriaus Alfonso Vauros sukurtas bareljefas. Taip norėta pagerbti koncerno „Achemos grupė“, kuriam priklauso ši įmonė, įkūrėją ir prezidentą, jo nuveiktus darbus.

KLASCO būstinę Klaipėdos centre papuošė bareljefas B. Lubiui atminti.<br>E. Valeckas
KLASCO būstinę Klaipėdos centre papuošė bareljefas B. Lubiui atminti.<br>E. Valeckas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2012, 2:57 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:47 PM

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir velionio našlė Lyda Lubienė. Moteris prisipažino, jog nepalūžti po gniuždančios vyro netekties jai padėjo tikėjimas jo darbais ir jų tęstinumu. Bareljefas pritvirtintas prie bendrovės „KLASCO“ pastato J. Zauerveino gatvėje, jame pažymėta, jog šiame pastate 1999-2011 metais dirbo ir kūrė technikos mokslų daktaras B. Lubys.

Bendrovės generalinis direktorius Audrius Pauža pasidžiaugė, kad pavyko įgyvendinti vieną paskutinių B. Lubio nurodymų – užtikrinti, kad įmonės darbuotojų minimali alga būtų ne mažesnė kaip tūkstantis litų.

Lietuvos nepriklausomybės akto signataras, ilgametis Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovas B.Lubys mirė praėjusių metų spalio 23 dieną Druskininkuose. Bevažinėjant dviračiu jam sustojo širdis. B. Lubiui buvo 73-eji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.