„Dog-o-weeno“ šventėje raudonu kilimu žingsniavę šunys varžėsi dėl gražiausio kostiumo ir šukuosenos

Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ šeštadienio popietę podiumu žingsniavo įvairiaspalviais kostiumais aprengti ir įmantriomis šukuosenomis papuošti šunys.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 27, 2012, 9:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:08 PM

Ant raudono kililimo jie varžėsi ketvirtus metus iš eilės rengiamoje šunų Helovino šventėje „Dog-o-weenas“. Į tradiciškai paskutinį spalio šeštadienį organizuojamą žaismingą renginį atvyko per 120 keturkojų šeimininkų. Kai kurie šunų mylėtojai konkursui paruošė net po tris savo augintinius.

Keturias valandas trukusioje šventėje publika turėjo progos išvysti išradingais velnių, angelų, fėjų, raudonkepuraičių, drugelių, avelių, marsiečių, kupranugarių, pankų, raganų, gėlių ir daugybe kitų kostiumų apvilktus šunis. Dažno keturkojo šeimininkas į sceną lipo aprangą ir aksesuarus prisiderinęs prie savo augintinio. Šunų šeimininkai pasakojo, kad kostiumus šiai šventei siuvo, mezgė, pirko ir nuomojo. Buvo net tokių, kurie prieš konkursą dėl drabužių šuniui pagalbos kreipėsi į drabužių dizainerius.

Išpuošti keturkojai varžėsi skirtingų svorio kategorijų rungtyse. Scenoje pasirodė mažasvoriai, lengvasvoriai ir sunkiasvoriai šunys.

Kiekvienos rungties nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais, šunų ėdalu ir kitais prizais.

Kaip įprasta, konkursas labiausiai sudominino Jorkšyro terjerų, mopsų, kinų kuoduotųjų, Labradoro retriverių, taksų šeimininkus. Tačiau į sceną taip pat lipo dobermanai, anglų buldogai, vokiečių aviganiai.

Šiemet pirmąkart vyko visiškai naujas — gražiausios šuns šukuosenos konkursas. Jo nugalėtoju tapo kinų kuoduotasis šuo Artis ir su juo podiumu žingsniavęs šeimininkas moksleivis iš Kauno Šarūnas Varanavičius. Berniukas, kaip ir jo šuo, scenoje pasirodė plaukus nusidažęs tokios pat rausvos spalvos laukų dažais.

Berniuko motina kaunietė teisininkė Kristina Varanavičienė pasakojo, jog sūnui šukuoseną sukūrė vos per keliolika minučių, o šunį gražinti teko gerokai ilgiau.

„Sūnų sušukavau per 15 minučių, o šuniui šukuoseną formavau beveik dviejų valandas. Gyvūno kailis minkštas ir švelnus, todėl turėjau gerokai paplušėti ir sunaudoti kone visą buteliuką spalvoto plaukų lako“, — sakė moteris.

Komisijai vadovavusi televizijos laidų vedėja ir šunų mylėtoja Skaiva Jasevičiūtė pastebėjo, kad kasmet į šventę atvedamų keturkojų šeimininkai tampa vis išradingesni.

„Labai smagu žiūrėti, kad žmonės šunų kostiumais stengiasi vis labiau stebinti ir linksminti žiūrovus bei komisijos narius. Aukščiausius balus skyriau tiems dalyviams, kurie tarpusavyje suderino ir savo, ir šuns aprangą“, — kalbėjo S. Jasevičiūtė.

Aktorė ir humoristė Hana Šumilaitė tvirtino labai mėgstanti šunis, todėl ji palaikė kiekvieną podiumu ėjusį gyvūną. Kaunietei labiausiai patiko ne tie šunys, kurių kailis buvo išmargintas spalvotais dažais, o tie, kuriuos šeimininkai aprengė savo rankomis pasiūtais arba numegztais kostiumais.

Šunų dresūros mokyklos „Reksas“ instruktorius Egidijus Brazys atkrepė dėmesį, kad daugelis šunų scenoje jautėsi nedrąsiai, todėl drebėjo ir glaudėsi prie šeimininkų.„Šiame konkurse svarbu ne vien kostiumas, bet ir šuns elgesys. Tiems šunims, kuriuos šeimininkai pasirodymo metu nešė ant rankų tikrai neskyriau gerų balų. Manau, kad šunis reikia daugiau treniruoti, tada jie prieš auditoriją jausis drąsiai“, — kalbėjo E. Brazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.