A. Butkevičius: „Labiau tikėtina centro kairės koalicija“

Lietuvos

A. Butkevičius kol kas nevertino savo galimybių tapti premjeru.<br>M. Kulbis
A. Butkevičius kol kas nevertino savo galimybių tapti premjeru.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2012, 6:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:57 PM

„Dėl to, kad nuo kalbų pereitume prie tam tikrų konkrečių veiksmų, kurie būtų orientuoti į tam tikrus rezultatus“, - sakė socialdemokratų vadovas.

Anot jo, „realios pajamos Lietuvoje tarp visų Baltijos šalių mažėja, ir Latvija, ir Estija, ir Lenkija mus labai stipriai lenkia“. Būsimais naujos koalicijos prioritetais A. Butkevičius įvardijo „kol kas praktiškai iš mirties taško nepajudėjusį gyvenamųjų namų renovavimą“ bei šilumos ūkio pertvarką, siekaint mažinti šilumos kainas.

„Taip pat reikėtų didesnę paramą skirti tiems sektoriams, kurie skatina gamybą, bet sumažinti tą skyrimą pagal ES teisę toms sritims, kurios nekuria pridedamosios vertės. O tai reiškia tokie pinigai didina tik infliaciją“, - sekmadienį svarstė A. Butkevičius.

Po pirmojo Seimo rinkimų turą trys opozicinės partijos - Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ - pasirašė pirminį susitarimą, kad rems viena kitos kandidatus per antrąjį Seimo rinkimų turą, pradės konsultacijas dėl būsimos valdančiosios koalicijos sukūrimo, o jeigu norės derėtis su daugiau partijų, apie tai privalės pranešti partneriams.

„Šiandien partijos valdybos posėdyje diskutuosime įvairiausius variantus. Jeigu atsiras noras kalbėti su kitais, mes turime partnerius informuoti“, - sakė A. Butkevičius.

Jis teigė, kad per antrąjį turą trys partijos - kairiosios Socialdemokratų ir Darbo partijos bei dešinieji Tėvynės sąjunga- Lietuvos krikščionys demokratai - turi panašias galimybes būti didžiausios parlamente.

Paklaustas, kaip vertina savo galimybes tapti premjeru, socialdemokratų lyderis teigė, kad šis klausimas - per ankstyvas. „Aš manau, apie vidurnaktį apie tai galėsime kalbėti“, - tvirtino jis.

Anot jo, kol kas tai tik teorinė galimybė.

„Manau, kad tie, kurie dalyvauja politiniame gyvenime, turi galvoti ir apie teorinius variantus. Vis dėlto esame tradicinė partija, kuri gana nemažą patirtį politiniame gyvenime ir valdžioje dirbusi. Reikia tikėtis“, - sakė A. Butkevičius.

Sekmadienį Lietuvoje vyksta antrasis Seimo rinkimų turas, parlamentarai renkami 67 vienmandatėse apygardose. Dėl mandatų varžosi 134 kandidatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.