Priešrinkiminę kandidatų kovą vainikavo ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto

Penktadienį policijos pareigūnai Kuršėnuose sulaikė penkis 16-19 metų jaunuolius, kurie dalino laikraščius su į juos įdėtu A4 formato lapu, pavadintu „Rimos Baškienės darbo LR Seime ataskaita“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 28, 2012, 9:18 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:54 PM

Penktadienį policijos pareigūnai Kuršėnuose sulaikė penkis 16-19 metų jaunuolius, kurie dalino laikraščius su į juos įdėtu A4 formato lapu, pavadintu „Rimos Baškienės darbo LR Seime ataskaita“.

Šiame lape buvo rašoma, kad dirbdama Seime R. Baškienė balsavo už chirurgų etatų panaikinimą rajonų ligoninėse bei pensijų sumažinimą ir kad jos balsas buvo lemiamas.

Žmonėms dalinamame laikraštyje trūko vieno spaudos lanko, kuriame buvo R. Baškienės kreipimąsis į rinkėjus.

Spaudos lankas, kuriame buvo išspausdintas kito kandidato šioje rinkimų apygardoje L.Andrulio kreipimąsis į rinkėjus, kuršėniškiams dalijamame laikraštyje buvo likęs.

Laikraščius dalijusius jaunuolius pareigūnai sulaikė ir nusivežė į policijos komisariatą apklausai. Pas sulaikytuosius buvo rasti 444 laikraščiai ir 187 lapai su taip vadinama „Rimos Baškienės darbo LR Seime ataskaita“.

Po apklausų visi penki sulaikytieji buvo išleisti į namus, o pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šmeižto.

„Galiu daryti išvadą, kad tai – mano konkurento veiksmai. Apie mane buvo išplatinta iškraipyta informacija. Tai padaryta penktadienį nepaliekant man galimybės oponuoti. Apie visa tai aš pranešiau Vyriausiajai rinkimų komisijai, kuri mano oponentą Liną Andrulį jau anksčiau buvo pripažinusi papirkinėjus rinkėjus“, - portalui lrytas.lt sakė R. Baškienė.

L. Andrulis lrytas.lt tvirtino nieko nei apie šį įvykį, nei apie pradėtą ikiteisminį tyrimą nežinąs, todėl jo komentuoti negalįs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.