A. Kubilius: „Naujos koalicijos sąlyga turėjo būti numarinti Darbo partijos bylą“

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį atsisakė pripažinti, kad nebebus premjeru, ir pareiškė neabejojantis, jog socialdemokratų ir Darbo partijos koalicija yra sudaroma su sąlyga, kad bus numarinta Darbo partijos byla. Tiesa, konkrečių žinių, kad dėl to tikrai tariamasi, jis neturi.

„Nesakau, kad laimėjome rinkimus, bet po ketverių sudėtingų metų gavome paramos daugiau, nei visi mums prognozavo“, - sakė A. Kubilius.<br>M. Kulbis
„Nesakau, kad laimėjome rinkimus, bet po ketverių sudėtingų metų gavome paramos daugiau, nei visi mums prognozavo“, - sakė A. Kubilius.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Oct 29, 2012, 1:48 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:34 PM

„Į tai, manyčiau, turėtų atsakyti tas, kas formuoja koaliciją, visų pirma - A. Butkevičius. Bet iš savo politinės patirties galiu spėti, kad toks neviešas formavimas yra formuojamas“, - sakė A. Kubilius pirmadienį ryte spaudos konferencijoje.

Jis kaltino Darbo partiją, kad ši nepaiso elementarių taisyklių, rinkimus paverčia nešvaria prekyba perkant balsus, net ir kalėjime.

„Todėl labai aiškiai pasakėme, kad su tokiomis partijomis nešvariose, purvinose koalicijose nedalyvausime. Turiu galvoje Darbo partiją.

Kiek suprantu, socialdemokratai nemato problemos sudaryti koaliciją su Darbo partija. Tai, žinoma, socialdemokratų reikalas dalyvauti koalicijoje, kuri yra purvina. Galiu spėti, kad viena iš Darbo partijos sąlygų formuojant tokią koaliciją yra neviešas reikalavimas, kad jų partijos byla būtų numarinta“, - kaltino premjeras.

Paklaustas, ar dar mato galimybių likti premjeru, A. Kubilius sakė taip: „Manau, kad toks klausimas gal nėra visiškai racionalus. Dar sykį noriu pakartoti: matau galimybių ir naujajame Seime ieškoti būdų, kaip garantuoti atsakingos politikos tęstinumą. Nors noriu pabrėžti, kad naujasis Seimas yra fragmentuotas, su kai kuriomis jėgomis nematau galimybių vykdyti politiką.“

Paklaustas, ar sutiktų formuoti koaliciją su socialdemokratais, jis sakė: „Dar sykį galiu pakartoti – ir naujajame Seime sieksime įgyvendinti atsakingą politiką. Kas ir kaip kokius postus užims, tai nėra svarbus klausimas.“

Su prezidente pirmadienį ryte premjeras aptarė „rinkimų rezultatus, pačią aritmetiką“.

„O toliau prezidentė, kaip numato ir Konstitucija, ir įstatymai, sulaukusi galutinių rinkimų rezultatų patvirtinimo, atliks savo konstitucinę pareigą siūlydama vienai ar kitai partijai, jų lyderiams imtis atsakomybės formuojant koaliciją“, - kalbėjo A. Kubilius.

Jo partija rinkimuose užėmė antrą vietą. Socialdemokratai tapo pirmi ir jau subūrė koaliciją su Darbo partija ir „tvarkiečiais“.

„Rinkimų rezultatus mūsų partijai vertinu kaip tikrai neblogus. Nesakau, kad laimėjome rinkimus, bet po ketverių sudėtingų metų gavome paramos daugiau, nei visi mums prognozavo.

Noriu pasveikinti socialdemokratus su tuo, kad turės didžiausią frakciją Seime, nors turbūt gavo mažiau, nei patys prognozavo“, - sakė A. Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.