A. Butkevičius: „Nuo kitų metų PVM lengvatų dar nebus“

Socialdemokratai neplanuoja nuo kitų metų įteisinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų, žadėtų per rinkimų kampaniją. Tai patvirtino partijos lyderis bei besiformuojančios koalicijos kandidatas į premjerus Algirdas Butkevičius.

A. Butkevičius žadėjo sumažinti pelno mokestį Lietuvos rajonuose dirbančioms įmonėms, taip pat perskirstyti Europos Sąjungos paramos srautus.<br>R. Danisevičius
A. Butkevičius žadėjo sumažinti pelno mokestį Lietuvos rajonuose dirbančioms įmonėms, taip pat perskirstyti Europos Sąjungos paramos srautus.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Oct 30, 2012, 12:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:10 PM

„Manau, tikrai nespėsime pateikti šito įstatymo projekto“, - sakė jis.

Politikas tikslino, kad jo partija šiuo metu galvoja tik apie PVM lengvatas mėsai. Ir šaldytai, ir šviežiai.

Kitų metų valstybės finansų planą parengė ši Vyriausybė, tačiau jį priims jau naujasis Seimas. Naujasis Seimas turi teisę biudžeto projektą pakeisti pagal savo norus.

A. Butkevičius žadėjo sumažinti pelno mokestį Lietuvos rajonuose dirbančioms įmonėms, taip pat perskirstyti Europos Sąjungos paramos srautus.

„Artimiausiu metu peržiūrėsime biudžetą. Pakeitimai gali būti keli.

Pirmiausia, norime Vyriausybės investicinėje programoje perskirstyti dalį lėšų, kad būtų galima pradėti gyvenamųjų namų renovaciją. Antra kryptis – norime ES lėšas perskirstyti, prioritetą numatant šilumos ūkio gamybos pertvarkai, skiriant daugiau asignavimų savivaldybėms, pereinant prie biokuro katilų. Žemės ūkio sektoriui finansinė parama turėtų būti prioritetinė kryptis, skiriant didesnę lėšų dalį gamybos skatinimui, tai yra pienininkystei, kiaulininkystei, galvijininkystei.

Ir gal pavyks taikyti nulinį pelno mokesčio tarifą regionuose, kad kapitalo koncentracija nevyktų tik Vilniaus mieste, o ir rajonuose. Bet šito galime nespėti“, - sakė A. Butkevičius.

Antradienį vėl susirinkęs Seimas pradėjo svarstyti kitų metų biudžeto projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.